Оказва се, че мием лицето си по съвсем грешен начин

Грижата за кожата започва със спазването на тези няколко правила, които сме склонни да пренебрегваме.

Тенденциите при грижата за кожата са толкова много, че непрекъснато се налага да обновяваме знанията си и продуктите в личния арсенал. Стигнахме до извода, че масажът на лицето е задължителна част от ежедневнието ни, а след като изяснихме и всички възможни начини да се предпазим от слънцето, време е да отделим внимание и на един толкова прост ритуал от деня, който извършваме, без дори да се замислим.

5

Става дума за миенето на лицето. Да, правим го под душа, веднага след ставане от сън, след като сме се прибрали вкъщи, но едва ли предполагаме, че има вариант, при който тези 2 минути няма да са от полза, а от истинска вреда в желанието ни да постигнем сияйна и чиста кожа? Оказва се, че е така. Ето какво трябва да знаете... нали, в случай че не сте го разбрали досега.

Никога не мийте лицето си с гореща вода. Използвайте вода с нормална температура. Най-добрият вариант е хладката такава.

Не използвайте сапун. Независимо какво казва етикетът, сапунът има рН 10.5, докато pH на кожата ни е 5.5. Този дисбаланс може да доведе до сухота на кожата и увреждането на нейните клетки. 

475

Не търкайте лицето си силно и често. Каквото и да правите, не забравяйте, че нежните движения стимулират кръвообращението и ще помогнат за правилното почистване на лицето ви, докато неистовия натиск ще доведе до напълно противоположния резултат. 

Не мийте лицето си повече от три пъти на ден. Предполагаме, че вече сте овладяли козметичната си рутина до съвършенство, но ако не е така, имайте предвид, че непрекъснатият досег на кожата до вода може да я изсуши. След душ или след цялостно измиване на лицето, в никакъв случай не забравяйте нанасянето на хидратиращ крем (не, нека не е повече от веднъж дневно)!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA