3 необичайни начина да се предпазите от вредните UV лъчи

Добре знаем, че продуктите със SPF фактор са задължителни, но какво още може да направим, за да сме сигурни в здравето и блясъка на кожата си?

Най-мързеливият начин да се уверите, че сте предпазени от вредните слънчеви лъчи? Купувате си козметични продукти, които имат SPF фактор поне 30. Да, говорим за грим продукти, шампоани, лосиони за тяло и всичко друго, за което можете да се сетите. Разбира се, не е добра идея да прекалявате. А как да разберете, че даден продукт има слънцезащитен фактор? Повечето брандове залагат това в предната част на опаковката. Ако имате достатъчно време и нерви, обърнете внимание на дребния шрифт от задната страна. Там ще откриете цялата информация. 

24

Окей, може да ви се стори странно предложение, което да ви донесе усещане за зима, но слънцезащитното облекло съществува. Има компании, които произвеждат дрехи с ултравиолетов защитен фактор, но дори да нямате такива, уверете се, че когато навън е наистина топло, винаги имате голяма шапка. Тази с периферия е чудесен вариант и една идея по-голяма гаранция, че няма да имате неравности в тена ви - или поне в зоната до раменете.

24

Другият сигурен начин да се предпазите от директната слънчева светлина... са слънчевите очила. Да, вероятно вече присъстват във вашия гардероб в различни размери и форми, но знаете ли, че трябва да бъдат достатъчно големи, че да покрият и кожата около очите ви? Избягвайте тези с отразяващи стъкла, защото огледалата може да изглеждат супер готини и готови за перфектния Instagram пост, но ултравиолетовата светлина ще се отразява директно в лицето ви, което обезсмисля останалата част от вашата skincare бюти рутина. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA