Красивата кожа и студените дни - витамин С, чесън и хамамелис

Отдавна сме усвоили основните похвати при грижата за кожата. Знаехте ли тези 8 любопитни подробности?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 11 октомври 2020

Във времето, в което живеем, просто трябва да полагаме повече грижи за кожата си, отколкото когато и да било. Предлагаме ви още осем начина да го направите!

Гответе с чесън често. Освен че е доста вкусен, чесънът съдържа много антибактериални свойства, които помагат за свиването на порите и премахването на бактерии, причиняващи акне. В никакъв случай обаче не се доверявайте на маските, които предполагат директно нанасяне върху кожата, защото може да предизвика раздразнение. 

Пийте чай за сияйна кожа. Пригответе тенджера чай, охладете го и пийте в рамките на деня. Чаят е чудесен източник на антиоксиданти и на молекули, които се борят с вредите от свободните радикали.

Ограничете се до чаша вино. Алкохолът, в това число и виното (дори да е най-хубавото и качествено на света), може да действа като вазодилататор, което означава, че той разширява кръвоносните съдове и придава зачервен вид на лицето, колкото и перфектна да е грим визията ви.

57

Не забравяйте добавките. За да имате здрава и красива кожа, в ежедневието ви задължително трябва да има витамини А, В и С. Точка по въпроса.

Крем с витамин С върху слънцезащитния крем! Това ще осигури двойна защита на кожата ви. Продуктите с витамин С помагат за предотвратяване на стареенето, дехидратацията и появата на бръчки, а слънцезащитата е ясна.

Правилните хидратиращи продукти са важни. Кожата ви се нуждае от повече влага през зимата, отколкото през лятото. Купете си дълбоко хидратиращ крем за вашия тип кожа и прилагайте до 5 минути след излизане от банята. Не по-късно!

57

Поддържайте козметичните си продукти. В никакъв случай не ги оставяйте в банята или използвайте след изтичането на срока им за годност. Не искате раздразнения, сигурни сме.

Тонизирайте кожата си с комбинация от градински чай, мента и хамамелис. Комбинирайте 100 г хамамелис с по 1 чаена лъжичка листа от градински чай и мента и нанесете върху кожата си за около 5 минути, след което отмийте с хладка вода. Градинският чай помага за контролирането на себума, ментата придава усещане за приятно изтръпване, а хамамелисът поддържа повъхърностния слой на кожата. За предпочитане е да се възползвате от тази комбинация сутрин.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA