8+1 задължителни стъпки при грижата за кожата

Знаете, че през студените дни кожата изисква особено внимание. Хей, така е през цялата година!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 ноември 2020

Правим много, за да поддържаме кожата си здрава и красива. Дали точно това не е проблемът? Опитахме се да разберем. Може да се каже, че сме готови да споделим съветите, които трябва да включите в личната си skincare рутина - същите тези, към които да се придържате във всеки един сезон и момент.

Не използвайте твърде много продукти. Нанасянето на много skincare продукти не само че няма да помогне при постигането на перфектен резултат, но може и да доведе до раздразнения, поява на пъпки и запушени пори. Имайте го предвид! 

Овлажнявайте кожата си, когато трябва. Най-доброто време е веднага, след като излезете от душа и точно преди да си легнете. Избягвайте продукти с тежки аромати и се фокусирайте върху такива, които не дразнят кожата ви. 

748

Не докосвайте лицето си. Казвали сме го много пъти, знаем, че в даден момент е неизбежно. Избягвайте обаче, доколкото е възможно, защото може да си причините различни обриви, белези и дори да предизвикате появата на бръчки. 

Избягвайте прякото излагане на топлина. Не говорим само за слънцето, а и за всички останали източници на топлина като камини, печки и дори фурни. Директното излагане може да предизвика възпаление и да доведе до разграждане на колагена в кожата, а както знаем от Дженифър Анистън, той е повече от важен. 

Ексфолирайте няколко пъти седмично. Изберете продукт с неутрално pH, за да сте сигурни, че няма да изсъхне, докато ексфолирате. Молим ви, не спирайте само с лицето, кожата на тялото също се нуждае от премахване на мъртвите клетки. 

Витамините са важни за кожата ви. Балансираното хранене е важно, но продуктите със съставки, които подхранват кожата ви - още повече. Започнете с такива с витамин С. Ако се чудите кои да добавите в личния си арсенал, експертната селекция на GRAZIA е тук, за да ви помогне.

47

Носете слънцезащитни продукти 365 дни в годината. Без значение дали има слънце или дъжд, още по-малко дали сте вкъщи или навън, кожата трябва да бъде предпазвана. Избирайте широкоспектърен продукт със SPF поне 30 и не забравяйте, че трябва да го прилагате отново на всеки 2 часа.

Почиствайте редовно четките си за грим. Правете го, ако не искате запушени пори. Най-лесният начин е с капка шампоан, отмита с хладка вода. Подсушете с кърпа и оставете да изсъхнат. 

Спете умно. Не става въпрос само за задължителните осем часа на нощ, а и за това, че памучните калъфки не правят услуга на кожата ви. Спането върху копринени калъфки обещава да направи кожата ни не само по-мека и плътна, но и да спомогне за задържането на влагата както в лицето, така и в косата.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA