Експозомът предизвиква признаците на стареене, как да го спрем?

Какво точно означава "експозом" и кой е продуктът, готов да спре неговото неблагоприятно действие. Споделяме веднага!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 януари 2021

Въпреки че около 80% от стареенето на кожата се дължи на вредното влияние на външните фактори и начина на живот, добрата новина е, че правилната грижа за кожата на лицето до голяма степен може да подобри здравето ѝ както отвън, така и отвътре.

С тази нелека задача наум, ръководени от мотото "Здравето е от съществено значение – започнете от кожата", специалистите от Vichy създадоха усъвършенствана иновация.

Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler е серум за лице и очи с мощна молекула хиалуронова киселина, която влияе положително на съединителната тъкан и по този начин възстановява еластичността и плътността на кожата, намалявайки признаците на стареене и видимостта на бръчките. Ефективният серум, предназначен за лицето и околоочния контур, въздейства целево срещу съществуващите бръчки и фините линии.

67

Според клинично изпитване, проведено при 53 жени, ефективната синергия между активните съставки и подходящата доза грижа, доказано намалява бръчките с до 47% за шест седмици, фините линии с 60% и компенсира 100% от дневната загуба на хиалуронова киселина от епидермиса, а в комбинация с останалите продукти за грижата от серията LiftActiv Supreme, дава още по-добри резултати в борбата срещу бръчките. 

За около 80% от видимите признаци на стареене е отговорен т.нар "експозом" – съвкупността от външната среда и житейските ни навици, които се натрупват и въздействат върху нашия организъм. Сред факторите са UV лъчите, замърсяването на въздуха и смога, високите температури, които увеличават отделянето на себум и ниските такива, които значително изсушават кожата. Употребата на тютюн и алкохол, както и лошите хранителни навици допълнително могат да повлияят и да предизвикат появата на акне и проблеми с кожата като розацея, атопичен дерматит и псориазис. Психологическият стрес и недостигът на сън и физическа активност също нарушават кожната бариера.

68

Иновативният серум против стареене на Vichy Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler се предлага в елегантна опаковка с прецизен апликатор, който прави нанасянето и поддържането на кожата още по-лесно. Нанася се всяка сутрин преди крема за лице като леко притиснете апликатора и дозирате прецизно 2-3 капки серум върху дланта си, след което с върха на пръстите нанасяте върху почистеното и подсушено лице. Така ще намалите бръчките, укрепите кожата и останете с усещане за хидратация и свеж аромат.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA