Край на сърбежа и раздразнената кожа през зимата

Има как да се наслаждавате на зимните спортове, без да се притеснявате за кожата си.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 02 февруари 2023

През студените месеци кожата е изложена на студен, ветровит и сух въздух, който отнема естествените масла от повърхностния ѝ слой и я прави груба, стегната и напукана.

Решението за "зимния сърбеж" съществува и се основава както на десетилетия опит, така и на La Roche-Posay.

Дерматолозите препоръчват продукти за чувствителна, много суха и склонна към атопия кожа и един от тях е Lipikar Baume AP+M, с който тя ще бъде свежа и хидратирана през целия ден.

йхгжфц

"Цялата линия Lipikar с формули, подходящи за кожа склонна към атопичен дерматит, придоби култов статус сред всички, които се борят с чувствителна и много суха кожа", потвържадава дерматологът д-р Маргарита Качева.

"Най-важен при суха кожа е изборът на хидратиращ продукт. Той не трябва да съдържа само вода, а по-скоро да предотвратява или намалява загубата на вода от кожата, позволявайки ѝ да се рехидратира отвътре. Основната съставка на линията е маслото от карите, известно с възстановяването на хидролипидния филм на кожата с липиди, подобни на естествените ѝ", допълва тя.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗА LA ROCHE-POSAY СТАРЕЕНЕТО НА КОЖАТА НЕ Е ОПЦИЯ

За 25 години изследвания, експертите на френския бранд са установили, че не е достатъчно просто да се възстанови бариерната функция на кожата, а да се възстанови и балансът на микробиома, който при нарушаване води до различни кожни заболявания.

lipikar balm

Въз основа на това, "звездата" на цялата линия - Lipikar Baume AP+M незабавно успокоява, облекчава усещането за сърбеж и предпазва от интензивна сухота. Съдържа изключителната патентована активна съставка Aqua Posae Filiformis, която принадлежи към пребиотиците и е разработена чрез "зелена химия".

Формулата е подсилена и със съставката microresyl, която също помага за връщането на баланса на микробиома. За възстановяване на защитната функция на кожата има съставки като масло от ший, ниацинамид и термална изворна вода. Продуктът се предлага и с по-лека текстура - Lipikar Baume Light AP+M, подходяща за по-топлите дни.

дфгбх

След къпане с Lipikar cream bath Syndet AP+, върху все още влажна кожа, нанесете млякото Lipikar Baume AP+M. Ако тя продължава да е суха, препоръчително е да включите маслени бани с Lipikar Huile Lavante AP+.

Повече информация може да откриете на laroche-posay.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA