1456 души получиха безплатен преглед по време на #SAVEYOURSKIN

Мащабната кампания на La Roche-Posay се проведе в 22 града в страната.

Ася Иванова
Ася Иванова 01 август 2023

La Roche-Posay, френският бранд за грижа за кожата, ангажиран с промотирането на кожното здраве, за поредна година успешно проведе своята кампания #SAVEYOURSKIN в 22 града в България.

Кампанията, която продължи през целия месец юни, имаше за цел да информира относно важността на редовните дерматологични прегледи и ранното откриване на съмнителни бенки и лезии. La Roche-Posay си сътрудничи с над 120 отдадени дерматолози в цялата страна, които, за да подкрепят тази важна инициатива, се включиха абсолютно доброволно.

Кампанията #SAVEYOURSKIN постигна голям успех, като успя да достигне до значителен брой хора, търсещи професионални дерматологични съвети. По време на кампанията бяха извършени общо 1456 безплатни прегледа, които дадоха възможност на хората да получат експертни мнения и насоки относно здравето на кожата си. Освен това бяха идентифицирани 46 случая на подозрителни бенки, което допълнително подчертава критичната необходимост от редовно наблюдение и ранно откриване на потенциално опасни кожни промени.

За да даде информация относно важността на редовните прегледи на кожата при специалист и адекватната и защита от слънцето, д-р Трайкович - началник на Клиниката по онкодерматология и дерматохирургия към УСБАЛ по онкология, София, имаше възможност да говори с БНТ.

грижа за кожата дерматолог

Какво трябва да правят хората с повече бенки по тялото?

Един път в годината задължително да се посещава дерматолог. Целта е, ако има някакъв проблем, в колкото се може по-ранен етап да бъде открит.

След коя възраст и при кой тип кожа е хубаво хората по-често да ви посещават?

Рисковата популация са хора със светла кожа, светли очи, със светли коси, хора, при които им фамилна анамнеза за някои ракови заболявания, както и хора, които са с лична история за такива. Хубаво е поне два пъти в годината да посещават дерматолог.

Подкрепяте ли отстраняването на бенки?

Отстраняването на бенки е рационално, само ако те са рискови – ако са потенциално опасни. Ако те ни пречат в ежедневието и ги закачаме с колиета или колани, няма проблем също да се махнат.

Ранното откриване играе ключова роля в предотвратяването и лечението на сериозни дерматологични заболявания, потенциално спасявайки животи. Брандът La Roche-Posay остава ангажиран с насърчаването на практиките за поддържане на здравето на кожата и цели да продължи да повишава информираността за необходимостта от редовни дерматологични прегледи в цяла България.

Подробна информация за кампанията #SAVEYOURSKIN в България може да откриете тук.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA