Как да се справим със сухата кожа

Има няколко SOS трика, които веднага ще я освежат и хидратират.

Ася Иванова
Ася Иванова 17 октомври 2023

Фотография: Pexels.com

Ако сте от дамите, чиято кожа е суха, без блясък и с повехнал тен, съвсем нормално е да искате да намерите начин или вълшебен продукт, с които да се погрижите за нея.

Серум или крем – кое ще хидратира повече вашето лице? Според американския дерматолог Ранела Хирш, ако започнете да използвате малко по-методично кремовете ще видите по-добри резултати. "Правилната грижа за кожата повишават ефективността на кремовете", обяснява той. Например, деликатната розова вода няма да ви е от полза, ако вече сте сложили дебел слой крем. Общата препоръка на експерта е първо да нанасяте по-малко плътните по текстура продукти, а след тованай-тънките на усещане такива. Но как да повишите ползата от тях? Пет SOS стъпки ще ви помогнат да се справите със сухата кожа и да я подготвите за студените дни:

1. Водата е първата стъпка

Добре, не обикновената вода, а дестилираната. Най-добре е да намокрите една хартиена салфетка с течността, поставите я върху кожата и леко потупвате, за да попие. Оставете така, докато изсъхне. По този начин ще набавите всички необходими елементи, от които се нуждае вашата кожа и ще я заздравите.

2. Следва серума

Тъй като е с много лека консистенция и лесно се абсорбира, серумите са идеални за вашата суха кожа, тъй като по-бързо ще им набави всички активни съставки, казва Хирш. Нанасянето на серума става преди хидратантния крем, като по този начин позволява на съставките в хидратанта да попият на по-дълбоко ниво.

грижа за кожата

3. Витамин С за сияйна кожа

Може да се стремите на всяка цена да омекотите сухата си кожа, но няколко капки витамин C ще я направят не само сияйна, но и ще укрепят цялостната й визия и ще заздравят клетките в дълбочина. По този начин вие ще предотвратите отново да имате проблеми с изсушаването. За целта вземете една ампула с витамин С и обтрийте лицето си с него.

4. Заложете на тежката "артилерия"

След като вече сте нанесли продуктите с по-лека текстура, сега е време да сложите нещо наистина по-кремообразно. Заложете на хидратиращ крем, чийто съставки ще утолят жаждата на вашата кожа.

5. Завършете със слънцезащита

В случай, че не сте сложили хидратиращ крем, задължително сложете слънцезащитен такъв. Първо обаче се уверете, че останалите помади са се абсорбирали добре от кожата, за да не стане прекалено мазна.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA