Маркетингово послание или реална е ползата от околоочните пачове

Те са буквално като магия за околоочната зона.

Люба Вангелова
Люба Вангелова 19 ноември 2023

Фотография: Pexels.com

Както във всяко нещо, тази форма на грижа има плюсове и минуси.

Сред ползите от пачовете са например бързото им действие – заради температурата на тялото витамините и активните съставки в тях се абсорбират по-бързо от епидермиса. Ефектът е мигновен. Да не говорим, че са лесни за ползване и понякога прозрачната им текстура позволява да излизате навън, докато са върху лицето ви.

Разбира се, съществува и обратна страна – мигновеният им ефект не е дълготраен. Освен това са за еднократна употреба, а понякога са и доста скъпи. Но все пак пачовете са задължителни за козметичната рутина и за жените, и за мъжете, защото хидратират сухата кожа, намаляват бръчките, тъмните кръгове и подпухналостта, регенерират и тонизират.

КОГА И КАК

Пачовете решават различни нужди на кожата – най-честите са "пачи крак", фини линии, подпухване и тъмни кръгове, и съставът им е подобен на този в кремообразните формули. За торбичките помагат съставки като кофеин, пантенол и успо - кояващи етерични масла като мента, лавандула и лайка. Хиалуроновата киселина помага при суха кожа, а тъмните кръгове се третират лесно с витамин С. За антиейдж ефект търсете и Q10, ретинол, пептиди и колаген в съставките.

пачове за очи

Разбира се, не само че не си заслужава да държите пачовете повече от указаното на етикета време, но понякога може да провокирате обратен на очаквания ефект. И все пак те могат да изпълняват ролята на SOS помощник, но не и да заменят околоочния крем. Извитата им форма не е случайна. Освен че следват естествените извивки на лицето, размерът им обхваща и съседните зони, които са под въздействието на промените на кожата.

ВИДОВЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ

Хидрогел пачовете са създадени на водна гел основа и прилягат идеално към кожата. Текстилните са направени от памучна тъкан, напоена със серум, съдържащ концентрация на витамини, масла и подхранващи елементи. Течните се нанасят с пръсти или с апликатор и се измиват с вода. Има и пачове с микроигли, които са разположени от страната, която е в съприкосновение с кожата. Те улесняват проникването на хранителните вещества по-дълбоко в епидермиса.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA