Как да прикрием тъмните кръгове?

Допитахме се до гурутата на грима и те издадоха своите тайни.

Ася Иванова
Ася Иванова 22 ноември 2023

Фотография: Profimedia

Кожата около очите е първата, която разкрива истинската ни възраст и последиците от късните партита. Гримьорите са експерти в прикриването на малките несъвършенства, тъй като добре знаят, че погледите обикновено се спират върху тях.

Събрахме за вас мнения на различни професионалисти, които разкриват тайните на добрия макиаж. С нашите съвети лесно и бързо ще освежите лицето си! Опитайте!

Опитайте кремообразен коректор

Тайната на съвършената кожа е добрата грижа, но също така и във внимателно поставената основа. Освен база и фон дьо тен, не бива да забравяте корекцията на несъвършенствата и изравняване на цвета на отделни зони върху лицето. Проучванията разкриват, че жените се притесняват от недостатъците и по тази причина правят всичко възможно да коригират несъвършенствата. Една от най-честите грешки, които дамите допускат когато се гримират е да нанасят прекалено сух коректор върху кожата си. Използвайте лек кремообразен продукт, който няма да застане като маска. Ако кожата ви е прекалено суха, коректорът може дори да подчертае бръчиците, торбичките и тъмните кръгове, вместо да ги прикрие.

Фон дьо тен вместо коректор

За дамите, които предпочитат да използват минимум козметични продукти и се придържат към основните базисни варианти, фон дьо тенът също е добра възможност за прикриване на несъвършенствата около очите. Ще ви разкрием една от тайните на професионалистите. Нанесете малко фон дьо тен върху ръката си и изчакайте известно време, за да оксидира с въздуха. Когато пигментите в текстурата са извън флакона, те стават по-концентрирани и могат да се използват като вид коректор. Ако използвате кремообразна основа, може да наслагвате на слоеве, докато сте сигурни, че прикривате всички несъвършенства.

Къде се нанася коректора

Втора капитална грешка която много от дамите допускат е да нанасят коректор под цялото около или дори около него. Според професионалистите коректор се поставя само върху несъвършенствата или тъмните петънца. Най-доброто решение е поставянето върху полукръг, който започва от вътрешния долен ъгъл на окото в посока надолу към бузата. Може да го поставите с четчица или с върха на пръстите точно върху тъмните кръгове и след това да разнесете текстурата в останалата част. Много често задаван въпрос е кога се поставя коректора – преди или след фон дьо тена? Задължително изравнете основата на цялото лице с фон дьо тен, гримирайте очите и ако нещо ви притеснява прикрийте с коректор. Следващата стъпка е скулптиране с руж и за да избегнете прекаленото утежняване фиксирайте с пулверизатор с вода или тоник.

тъмни кръгове под очите

За тъмни кръгове изберете жълта база

Знаем как да изберем подходящия нюанс фон дьо тен, но какъв трябва да е цвета на коректора, който ще прикрие тъмните ни кръгове. Използвайте коректор с повече жълти пигменти или поне такъв, който да е по-светъл от тена на кожата ви. Той ще неутрализира тъмно сините и пурпурни нюанси и ще изсветли повърхността. Нанесете лек слой и не прекалявайте. Коректорът със зелен нюанс ще прикрие зачервяванията. Този с лилави пигменти прикрива и изсветлява бледите зони, прасковеният цвят изравнява тена и изсветлява тъмните участъци.

Как да премахнем подпухванията около очите

Освен тъмните кръгове, често дамите се оплакват и от прекалено подпухване и търбички. Трик, който звезди като Клое Севини и Кристи Търлингтън споделят е използването на замръзнала лъжица. Сложете една лъжичка във фризера за 10 минутки, след което я поставете под очите и изчакайте докато вече не е студена. Не забравяйте да нанасяте редовно крем за около очи, два пъти дневно. Вечер изберете крем, съдържащ витамин С и кофеин, две съставки които облекчават подпухналостта и тъмните кръгове. Сутрин може да смесити коректор с прозрачна пудра, която ще фиксира макиажа.

Практичната писалка-коректор

Този вид коректор са любими на повечето от нас, тъй като са много лесни за нанасяне и едновременно с това позволяват голямо покритие за тъмните кръгове под очите. Внимавайте да не нанесете прекалено много от продукта, като задължително след това с леки потупвания с върха на пръста разнесете върху кожата. Винаги използвайте минимални количества и леко надграждайте само ако е необходимо.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA