Мултипробиотик за женското здраве – защита от опасни и упорити патогени

Едва ли има човек, който да не е чувал за полезното действие на пробиотиците върху стомашно-чревния тракт. Те предотвратяват развитието на гнилостни процеси в червата и насърчават растежа на полезни/приятелски бактерии, благодарение на което процесите на храносмилане рязко се подобряват.

Около 80% от имунните клетки са съсредоточени именно в чревната микрофлора. Така че възстановеното микробно равновесие в стомашно-чревния тракт рефлектира положително върху функциите на имунната система.

Но и това не е всичко. Според неврогастроентерологията – науката, която изследва взаимодействията между гастроинтестиналния тракт и мозъка, балансът на стомашно-чревната флора е определящ за фунцкионирането на нервната система и мозъка. Нещо повече, в храносмилателната система е ситуирана ентеричната нервна система (т. нар. „втори мозък"), която се състои от хиляди неврони. В ентеричната нервна система се синтезират много невротрансмитери, включително и серотонинът – хормонът на щастието.

Деликатното женско здраве също е до голяма степен зависимо от наличието на достатъчно „добри" бактерии както в стомашно-чревния тракт, така и в микрофлората на влагалището. Днес знаем, че свръхрастежът на патогени в женския организъм е сред ключовите причинители на гъбични и бактериални инфекции. Ето защо профилактиката и лечението на тези заболявания все по-често включват допълнителен прием на специални пробиотични формули в защита на пикочо-половата система на жените.

Гъбичните и бактериални инфекции са бич за много от съвременните жени. Парене при уриниране, болка, сърбеж, течение… Истинският проблем обаче настъпва, когато инфекцията хронифицира и се превърне в неотменна част от живота на жената!

„Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици” (с добавена червена боровинка CranRich® 300 mg) подпомага поддържането на здравословна среда във влагалището и пикочните пътища, предоставяйки сигурна защита срещу едни от най-упоритите и трудно податливи на лечение патогени.

Всяка вегетарианска капсула от „Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици” гарантирано доставя минимум 12 млрд активни клетки от 10 пробиотични щама за защита на вагиналното равновесие, в комбинация с CranRich активен концентрат от червена боровинка за нормалното състояние на пикочо-половата система.

Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици
„Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици” предоставя огромно разнообразие от специално култивирани живи лактобацили и бифидобактерии, които насърчават възстановяването на нормалната вагинална флора. Продуктът комбинира щамове, чието благотворно въздействие върху вагиналната флора и стомашно-чревния тракт е проучено и доказано. Тук присъства и Lactobacillus fermentum – пробиотичен вид бактерия, която обитава стомашно-чревния тракт, устната кухина и влагалището. L. Fermentum може да има изключителен принос за възстановяването и поддържането на здравословния баланс на микрофлората в женската урогенитална система и намаляването на риска от урогенитални инфекции. Бактерията е единствената от вида Lactobacillus, която доказано понижава нивата на холестерола. Има мощно антимикробно и антиоксидативно действие, и защитава организма от отровите, присъстващи в много от съвременните храни.

Добавеният във всяка капсула 250 мг organic екстракт от плод на червена боровинка, в концентрация 36:1, осигурява високи нива на антиоксиданти, възпрепятства прикрепването на патогенните бактерии по стените на уринарния тракт и насърчава елиминирането им, когато те вече са там.

„Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици” съдържа и фруктоолигозахариди (FOS) – късоверижни олигозахариди, които имат допълнителни ползи за стомашно-чревния тракт – имат леко слабително действие, увеличават растежа на бифидобактериите и редуцират нивата на различни патогени в дебелото черво.

Късоверижните фруктоолигозахариди (пребиотик) подхранват „приятелските" бактерии и насърчават лесното им прилепване към чревната лигавица и размножаването им.

„Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици” предоставя оптимално количество лактобацили, които потискат растежа на анаеробната флора, поддържат състава на обичайната микрофлора на влагалището и нормалното състояние на пикочните пътища!

„Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици” допринася за:

  • оптималното възстановяване на деликатния баланс на нормалната микрофлора на влагалището и намаляване на риска от гъбични инфекции;
  • ограничаване растежа на патогеникато Gardnerella Vaginalis и Candida albicans, както и E.Coli;
  • предотвратяване на често повтарящи се инфекции на пикочните пътища;
  • поддържане нормалното състояние на стомашночревния тракт и облекчаване на състояния като запек, подут корем, метеоризъм и др.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA