Забравете за тези храни след тренировка

Всяка от нас иска да получи максимална полза от тренировките. Но, в допълнение към тях, е важно и храненето - има продукти, които са в състояние да зачеркнат ​​всички резултати от усилията ни. Така че не бързайте да се отдадете на вкусни ястия след изтощителното физическо натоварване. Правилото тук е едно - важно е да се избягват храни с високо съдържание на мазнини и захар. Ето кои продукти могат да сведат до нула всичките ни усилия във фитнеса.

Напитки: кафе, кока-кола, лимонада и други газирани – това е, което ни се пие толкова много след тренировка. Ако преди нея, те дават допълнителна енергия, то след това е обратното: тези напитки повишават нивото на хормона кортизол и водят до дехидратация. Идеалният вариант във всяка ситуация е само водата.

Сурови зеленчуци. Съвсем неочаквано, защото те винаги са били считани за здравословна и полезна храна, но в действителност те не са необходими на организма след спорт. Те имат малко калории, а тялото ни се нуждае от енергия след тренировка. Най-добре е да допълваме зеленчуците с месо или кисело мляко.

Пържени храни. Може да е очевидно, но въпреки това си струва да си припомним, че те трябва да бъдат игнорирани след физическо натоварване. След като изядем нещо пържено, считайте, че тренировката просто не се е състояла. Добра алтернатива на пицата, бургера или пържените картофки е парчето печено или варено пиле, както и рибата.

Енергийни блокчета. Вместо блокче с изкуствен заместител на захарта, трябва да отдадем предпочитание на бананите, плодовете и ядките. Те ще помогнат за възстановяване на запасите от въглехидрати.

Картофен чипс. На пръв поглед безвредната закуска всъщност съдържа твърде много сол. И тя, както знаем, причинява умора. Ето защо, ако вземем предвид и изтощителните тренировки, в крайна сметка ще бъдем просто обезсилени.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA