Помощ от лекари за лекари

Признанието за лекарите на първа линия идва като грижа от техните колеги, за да може всичко отново да е... нормално

Силвия Канин
Силвия Канин 20 май 2020

Последните месеци в онлайн пространството видяхме много снимки на медици, които споделят нелекото си ежедневие по време на пандемията. Част от тях показват какви белези оставят медицинските маски и защитните облекла. 

През неудобството на работните облекла, които са толкова важни минават и нашите медици. Много от тях получиха кожни наранявания по лицата си, а някои от тях публикуваха кадри в социалните мрежи и споделиха за проблемите заради предпазните средства, които ползват.

За да помогнат на своите колеги Асоциация на естетичните дерматолози в България - АЕДБ декларира своята социална отговорност в борбата с COVID-19. Нейните членове поеха ангажимент безвъзмездно да се погрижат за колегите си и техните кожни увреждания. Това ще става посредством дистанционни консултации, а когато карантинния им период отмине, те ще могат да бъдат преглеждани и в кабинетите по естетична дерматология.

Световни издания като Vogue, Marie Claire и Vanity Fair също акцентираха със специални репортажи за стигмите върху лицата на лекарите от първа линия, като публикуваха и кадри на засегнатите медици.

В страницата на организацията има публикуван списък с всички членове, които са се включили в кампанията и към които медиците от първа линия могат да се обърнат за помощ. 

https://baad.bg/news/

Фотография: Marie Claire Italy

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA