НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ, а и не трябва!

Дилемата с главно "Д": да snooze-нем алармата за още 5 минути или да станем най-добрата възможна версия на себе си, при това веднага?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 ноември 2020

Макар и да не го бяхме осъзнали, истината е, че тази година ни показа нещо много важно. Каквото и да правим, просто идва момент, в който цялата ни екзистенция се събира между четири стени, а единственото, на което можем да разчитаме със сигурност, сме самите ние.

Светът се променя, а с него навиците, рутината ни и всичко добре познато. Продължаваме напред, заобиколени от несигурност, на моменти граничеща с ужас, в търсене на дефиницията на новото "нормално". Светът обаче не спира. Това означава, че и ние не трябва да го правим. Доста често чуваме думата "трябва", не мислите ли? Трябва да изчистим вкъщи, да отговорим на куп имейли, да сготвим вечеря. ТРЯБВА да изперем маската си, да поздравим съседа за рождения му ден, да отвърнем с усмивка на крайно нелюбезните хора по пътя. Трябва и да публикуваме нещо, за да не ни забравят в Instagram.

54

Целенасочено или непреднамерено, до голяма степен животът ни се побира някъде в света от единици и нули, измежду харесванията, коментарите, сторитата и хилядите (или пък милиони) последователи. Представете си, че споделяте нещо, което не се получава така, както сте си го представяли. Реакцията на останалите? Съвсем открит и директен хейт, с който просто ТРЯБВА да се справите. Причина ли е да спрем да правим нещата, носещи ни удоволствие?

Сега затворете очите си за секунда. Спомнете си за онези постове и мантри, които ни напомнят, че утрешният ден може да е по-добър, но това зависи само от нас. Отворихте ли ги? Наистина е така! Както казахме, светът може да се променя, но не спира.

7576

Нормално е да не се чувстваме мотивирани и достатъчно вдъхновени, защото няма пред кого да се похвалим с резултатите си или просто не виждаме нужда от такива. Кой беше казал, че мачът е загубен, само в случай че не е изигран докрай с достойнство?

Истината е, че дори в момента активните възможности за спорт не са никак малко, така че не се налага да се ограничаваме до хола, както и да се отдалечаваме от рутината си преди пандемията, за да постигнем мечтаните резултати. Понеже сме сигурни, че тези мисли неведнъж са били в дневния ред и на вашето съзнание, предлагаме заедно да се присъединим към последния призив на Nike

547

Новата кампания на бранда #BackToSport ни вдъхновява да се върнем към спорта, който обединява и помага за позитивната нагласа към заобикалящата ни среда. #BackToSport е призивът на Nike светът да се мобилизира и да продължи да се движи, дори по време на пандемия. Не е важно какво спортуваме, а постоянството, което влагаме, защото няма по-подходящ момент да надскочим себе си, да станем шампиони и да извикаме спокойно "НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ"!

Към Nike в тази нелека задача се присъединяват трима инфлуенсъри, олицетворение на силния дух. Първият от тях е надеждата на българската лека атлетика Карин Околие, която се изявява като модел и блогър, а със своята красива усмивка, борбен дух и екзотична визия, винаги отдава нужното време на тренировките.

"Времената са странни, всички се чувстваме сами, разделени. Спортът е състезание, но аз мисля, че сега е моментът да бъдем единни, повече от всякога. Чувствам как енергията в мен расте, всеки мускул, всяка клетка, за да може когато чуя стартовия изстрел, да се изстрелям и да направя всичко така, че да си струва", споделя самата тя.

Ванко Георгиев пък спортува от ранна детска възраст и не си представя живота без физическа активност, защото именно тя е онова, което го държи в трудните моменти. Спортът му е дал повече от визия, а хората го харесват, защото е позитивен, усмихнат и винаги залага на нестандартни тренировки с цел да поддържат целогодишно спортната форма.

"Научих че, адаптацията в тези тежки времена на изпитания е движещият механизъм, който ни кара да вървим напред. Нека не забравяме, светът - това сме ние - обединени от една кауза под името СПОРТ! Сигурен съм, че всеки от нас, независимо кога, къде и какво тренира, ще живее в пъти по-добре в своя храм, а именно - тялото", казва той, уверявайки, че НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ.

Цвети от Tsveti Fit е последната онлайн персона, присъединила се към отбора на Nike. Тя започва да тренира и да се храни здравословно, когато е на 25. В социалните мрежи вече има над 12 хиляди последователи, които следят всяка нейна крачка по пътя към физическата трансформация, а тя им помага с практически съвети за постигане на заветните резултати.

"Аз винаги съм казвала - не гледай другите, направи го заради себе си. Но днес ние сме в това заедно и всичко, което правим, влияе на всеки един от нас. Затова бъдете силни, дисциплинирани и позитивни… и ще го направим, защото нищо не може да ни спре" - нейни думи, които смятаме да използваме за отправна точка на вдъхновението си.

68

В природата ни е заложено да се адаптираме, еволюираме и движим напред. Дори в моментите, когато това изглежда като най-трудната задача на света. Сега е времето да се превърнем в победители. Сега е моментът да осъзнаем, че границите са там, където ние ги поставим. Сега, повече от всякога, е важно да разберем, че НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ.

Присъединете се към Nike с #BackToSport и #NothingCanStopUs.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA