Летните тренировки: Какво, кога, как и къде

Можем да спортуваме, без да получим топлинен удар. Можем да го правим и без да ни е ужасно скучно.

Кой има време за излишен увод? Заглавието казва достатъчно. Стреляме направо.

Хидратацията е ключът към избягването на топлинен удар. Забравете за кофеина и алкохола преди и след тренировка в горещите дни. Лимонадата е вариант, но имайте предвид количеството захар. Придържайте се към вода през по-голямата част от времето. 

Никой няма да ви убие, ако забавите темпото. Дайте на тялото си време да се адаптира към по-високите температурите. Наблюдавайте как реагира на топлина и влага, преди да изпробвате нов вид упражнение.

Ще го повторим отново: СЛЪНЦЕЗАЩИТА! Задължителният фактор за летните месеци е поне 30. Ако все пак решите да тренирате между 10:00 и 16:00 ч., гледайте да е на сянка.

Умните модни избори се наричат "умни" с причина. Памукът попива потта, така че се опитайте да носите спортни синтетични материи, които са леки и не задържат влага. Придържайте се към светли цветове и не забравяйте слънчевите очила.

Защо да не "повлечем" и приятелите си? Няма защо да се лъжем, тренировките не са най-лесното и приятно занимание за горещите летни дни. Ако ги правим в компанията на приятел, шансът да не се отегчим и откажем е по-голям. #friendshipgoals.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA