Рекорден брой участнички в четвъртото издание на BIODERMA Women's Run

Жените обичат да тичат и инициативата на любимия бранд го доказа за пореден път.

В съботната сутрин на изминалия уикенд столицата посрещна четвъртото издание на BIODERMA Women's Run – единственото в България изцяло дамско бягане, което се реализира от BIODERMA и Спортен клуб "Бегач".

Събитието се проведе под патронажа на посланика на Франция в България, Нейно Превъзходителство г-жа Флоранс Робин, а на място да поздрави лично участничките присъства г-жа Стефани Петибон, Заместник-ръководител на дипломатическата мисия и Първи съветник на посланика.

Bioderma Women's Run

Инициативата на BIODERMA и Спортен клуб "Бегач" се разраства все повече – от 300 регистрирани участнички в първото издание през 2019-а, тази година организаторите отбелязаха над 800 записани жени и деца, сред които и рекорден брой заявки в отборната категория "Мама и аз" – 102 двойки.

В най-предизвикателната дистанция – 5 километра за бързина, победа завоюва Милица Мирчева с резултат 18:22. Подгласничките ѝ Валерия Димитрова и Ния Йотова завършиха с резултат съответно с 19:34 и 20:07. Дистанцията от 3 километра покори Тоня Тонева с резултат 11:48, следвана с няколко секунди от Маринела Цекова с 11:54 и Владимира Суванджиева с 12:15. Ния Йотова отбеляза и втори успех с първо място заедно със сина си Никола в отборната надпревара "Мама и аз", с време 13:27. Другите 2 най-бързи двойки в категорията бяха Цветелина Христова и Дария с 13:33 и Диана Найденова и Стилиян с 14:51. Освен продукти от BIODERMA, които организаторите бяха подготвили за всички финалисти, трите най-бързи двойки получиха специални награди от DECATHLON.

Bioderma Women's Run

Най-бързата тийнейджърка беше Лаура Гравийон с рекордно за категорията TEEN Girls Run време от 13:30, следвана от Ванеса Димитрова със 13:40 и Даниела Николова с 14:26. Специална награда първата девойка получи от Френски институт в България, които отново застанаха зад инициативата. Организаторите вярват, че събитието е чудесна платформа за това да вдъхновят младите дами да бягат и да развият любов към спорта и движението.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-ГОРЕЩИТЕ ИНОВАЦИИ В СЛЪНЦЕЗАЩИТАТА ТОВА ЛЯТО

Акцент на събитието бяха и участничките, решили да дойдат в забавни и необичайни одежди. Журито модни експерти Нели Митева и Александър Гергинов връчи приза за "Най-оригинален костюм" на Дебора Локхарт и Алфи, състезаващи се в категория "Мама и аз", а второто и третото място "по творчество" заеха Оля Тодорова и Илона Манчева и Йоана, отново от категорията "Мама и аз".

Bioderma Women's Run

Тина Тенева, състезаваща се в категорията TEEN, беше и късметлийката, която спечели двоен билет до Париж от партньорите на събитието Air France.

Ангажиментът към инициативата на женското бягане е ангажимент и към благотворителната кауза на събитието – кампанията "Заедно сме в училище без граници" на Сдружение „"Деца с онкохематологични заболявания", за която се даряват 20% от събраните средства от регистрации в събитието.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA