София посреща четвъртото издание на BIODERMA Women’s Run

Големият ден е 25 юни, регистрациите вече са отворени, а за най-бързите отново ще има награди.

Грижата за тялото и ума е от първостепенно значение, затова няма как да оспорим цялостното благотворно въздействие на бягането – най-естественият за човека спорт. Готови ли сте за BIODERMA Women’s Run?

Състезанието е първата у нас инициатива за изцяло дамско бягане, която се реализира от BIODERMA и Спортен клуб "Бегач" от 2019 г. насам. Начинанието стартира с мотивацията повече жени да се включват в състезанията по бягане в България и това е вече факт – всяко следващо издание се радва на все по-голям интерес от дамската аудитория, а вече формираната около събитието общност очаква с нетърпение подновяването му.

BIODERMA Women's Run

Тази година датата е 25-и юни, категориите за участие отново са 5, а събитието за пореден път е с благотворителна кауза – кампанията "Заедно сме в училище без граници" на Сдружението "Деца с онкохематологични заболявания", което BIODERMA подкрепя от 2018 г.

За бързина дамите ще се състезават на 2 дължини – 5 и 3 км. В 3-километровата дистанция от миналата година насам организаторите обособяват категория специално за девойки от 10 до 15-годишна възраст включително – TEEN Girls Run. Тийнейджърското състезание и тази година се радва на подкрепата на Френски институт в България, които ще връчат награда на най-бързата девойка. На 3 км в парка зад музей "Земята и хората" ще тичат участниците в "Мама и аз" – категорията за дами и деца до 10-годишна възраст. Традиционно петата категория, отворена за всички творчески настроени участници, е конкурсът за най-оригинален костюм, в който жури от модни експерти ще награди трите най-смели и екстравагантни участнички.

BIODERMA Women's Run

Организаторите вярват, че предизвикателствата – като това да се включиш за първи път в състезание по бягане, се посрещат много по-лесно и приятно заедно, и приканват всички да създадат свои отбори за BIODERMA Women’s Run, за най-бързите от които ще има специални изненади. 

Трасето ще бъде познатото от миналата година около НДК, а стартът е от Билетния център в 09:00 на 25-и юни. Победителите във всички категории ще получат продукти на BIODERMA, достатъчни за цяла година, а подгласниците на второ и трето място – продукти на марката на стойност 200 лв. Томбола сред всички, взели участие в състезанието, ще определи и кой ще грабне двоен билет до Париж.

BIODERMA Women's Run

Освен каузата на женското бягане, BIODERMA Women’s Run има и друга, благотворителна, цел. 20% от средствата от такси за участие в BIODERMA Women’s Run се даряват на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания". Тя дава шанс на децата с онкохематологични заболявания да продължат учебния процес по време на лечението си. Проектът обхваща над 100 деца в училищна възраст, които се лекуват в клиниките по детска онкохематология. Лице на кампанията е актрисата Ирмена Чичикова, която традиционно ще стартира под номер 1 в състезанието.

Регистрацията за BIODERMA Women’s Run е отворена на сайта на събитието www.bioderma-womensrun.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA