Големите ползи на чая от лайка

Чаят от лайка е популярно средство за добър сън, но това включва и по-сериозен спектър от проблеми - като безсъние, нарушения на съня, неспокоен ум, висока тревожност и стрес.

Той обаче има и други забележителни лечебни свойства  - способността да успокоява нарушенията в храносмилателната система като метеоризъм, стомашни болки, язви, както и да подпомага цялостното храносмилане и елиминиране.

Известно е, че е отлично средство за облекчаване на бронхите и синусите, за намаляване на тревожността, при панически атаки, намаляване на менструалните крампи, облекчаване на мускулните спазми и болката при мигрена.

Противовъзпалителните свойства на чая от лайка го прави много полезен за намаляване на отоци, свързани с артрит, фибромиалгия и други автоимунни заболявания.

За чаша чай от лайка, ще ви благодарят и черния дроб и бъбреците, защото ги стимулира да пречистват всички токсини и да ги елиминират с лекота извън тялото.

Силните антибактериални и противогъбични свойства, го правят особено подходящ в борбата срещу настинки, грип, инфекции и дори Candida.

 

 

лайка

 

 

Чаят от лайка е отлично средство за лечение на деца, тъй като може да намали коликите при бебета, както и да успокои деца, които са раздразнителни, превъзбудени и неспокойни. Всички хлапето го приемат добре, особено когато е подсладен с лъжичка мед.

Като локално средство, охладения чай от лайка може да се прилага върху кожата, за да помогне за успокояване на обриви, варицела, псориазис, екзема и изгаряния, включително слънчеви изгаряния и дори радиационни изгаряния.

С него може да облекчите умората на очите и тъмните кръгове. Просто сложете охладена торбичка чай върху очите в продължение на пет минути като нежен и ефективен компрес.

Лечебните качества на лайката са обичани от мнозина, но бъдете особенно внимателни по време на бременност (билката може да действа стимулиращо на матката), това касае и тези, които са склонни на алергични реакции към цветен прашец.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA