Всички полезни свойства на малините

Ако обичате малини, ето ви поне 4 причини да ги консумирате ежедневно, докато имате възможност.

С лятото идват всички вкусни и полезни сезонни плодове, на които да се наслаждаваме под една или друга форма. Ето защо да не пренебрегвате малините...

Съдържат много полезни хранителни вещества. Една кафена чаша малини осигурява над 50% от минималния дневен прием на витамин C, който поддържа имунитета и спомага за производството на колагена. Малините съдържат много манган и витамин К, а те имат важна роля за здравето на костите. Съдържат още витамини, магнезий, мед, калий и желязо. 

Имат минимално количество захар. Малините са сред плодовете с най-ниско съдържание на захар. Въпросната чаша малини по-горе предлага само 5 грама захар в сравнение с 20 такива в една зелена ябълка. Вкусни, но и здравословни! We like it.

44

Богати са на антиоксиданти и фибри. Антиоксидантите в тези вкусни плодове помагат за преодоляване на преждевременното стареене и намаляват евентуалните възпаления на чревната флора. Фибрите в малините поддържат доброто ни храносмилателно здраве и понижават нивото на кръвната захар.

Изострят мозъка и паметта. Малините помагат за противодействие на оксидативния стрес, който по същество е дисбаланс между производството на увреждащите клетките свободни радикали и способността на организма да се пребори с тях. Малините са наистина добра храна, стимулираща дейността на мозъка - като ядките.

Фотография: unsplash.com.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA