Сън, чай и пилатес за по-силна имунна система през есента

Да, днес е първи октомври. И, да, имаме шест специални начина да бъдем по-здрави и спокойни през есента.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 01 октомври 2020

Дори да се намирате във фаза на радикално отрицание и все още да настоявате, че лятото не може да си е отишло просто така, днес е първият ден от октомври. Понеже температурите не се пропуснаха да ни го напомнят, ние решихме да се подготвим с няколко експертни съвета, които ще направят есента ни по-приятна, здрава и спокойна! И вие знаете, че ще имаме нужда от тях много скоро.

Спете добре. Влизането в редовен режим на сън и достатъчното време за почивка помагат за регенарацията на клетките и ви правят по-концентрирани. Отлично знаете, че е така, но имаме бонус съвет за есента - изключете телефона си половин час преди лягане и изпийте чаша билков чай.

Мийте ръцете си редовно. Нека все пак не забравяме ситуацията, в която годината ни постави. Не се вманиачавайте, но в никакъв случай не пренебрегвайте дезинфектанта и антибактериалните мокри кърпички. Особено преди да боравите с храна или да сте във физически контакт с други хора.

745

Поддържайте форма. 30-минутните кардио сесии пет пъти седмично са перфектното решение за вашата есенна тренировка. Също подходяща е и комбинацията между силови упражнения и пилатес, които може да упражнявате дори вкъщи, когато навън вали. 

Детокс? Да. Джинджифилът и куркумата са страхотни подправки, които ще помогнат за мини детокса на вашето тяло. Те не само подсилват имунната система, но и ни подготвят за по-студените месеци, които вече са факт.

75

Увеличете приема на витамин А. Този полезен витамин поддържа кожата ни здрава и влияе също толкова благоприятно на имунната система. Хубавото е, че се съдържа във всички любими сезонни продукти като сладките картофи, морковите и тиквите. А вие да не мислихте, че асоциацията на есента с оражевия цвят е случайна? 

Контролирайте стреса. Стресът предизвиква освобождаването на кортизол, който веднага намалява производството на лимфоцити и ни отвежда на тънката граница с много бактерии и вируси. Ясно е, че годината не е лесна, а есента може да бъде депресираща в някои аспекти, но винаги търсете положителната гледна точка! 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA