Храните, от които тялото ни се нуждае през зимата

Знаете за полезните им свойства и вероятно вече ги обожавате, така че стреляме директно.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 ноември 2020

Когато навън е ужасно студено, със сигурност тялото и душата ни имат нужда от топла храна, която е не само вкусна, но и носеща необходимата доза енергия, за да продължим деня си, колкото и упорито съзнанието ни да се отправя към леглото. Специалистите съветват да намалим приема на захар и изкуствени подсладители, както и да включим в ежедневното си меню тези продукти. Повярвайте ни, няма да усетите липса на каквото и да било.

БАНАНИ Те съдържат много витамин В и магнезий, които са необходими за нормалното функциониране на щитовидната и надбъбречните жлези, а точно те помагат за регулирането на телесната температура.

ЧАЙ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ Полезните свойства на джинджифила за храносмилателната система не са тайна за никого, но знаете ли, че чаят може да стимулира термогенезата? С други думи, тялото ще ви се затопли отвътре, колкото и студено да е навън. 

47

ОВЕСЕНИ ЯДКИ Овесът е чудесен източник на фибри, които подобряват холестерола, засищат за дълъг период от време и съдържат още куп други полезни вещества.

КАФЕ Хубавото и ароматно кафе не може да замени никое друго топло усещане в студена ноемврийска сутрин. Вече знаем, че може да го направим и полезно, така че да елиминараме не чак толкова полезните свойства на кофеина. 

ЧЕРВЕНО МЕСО Говеждото, агнешкото и свинското са добър източник на желязо и витамин В12. Точно тези две ценни вещества осигуряват топли крайници по всяко време на деня, успоредно със здрави нерви и силна имунна система.

465

СЛАДКИ КАРТОФИ Сладките картофи, заедно с други кореноплодни зеленчуци, осигуряват нормалното действие на храносмилателния процес и съдържат много витамин А, витамин С, калий и фибри. Полезни са и за здравето на очите!

ВОДА Най-простият начин да запазите тялото си топло и здраво е като му помагате да функционира възможно най-добре. Дехидратацията води да спадане на температурата на тялото, както и до куп други неприятни проблеми, така че се уверете, че не забравяте за минимума от 2 литра на ден. Да, дори през зимата.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA