Новите wellness тенденции - с маска и от разстояние

Грижата за самите нас вероятно никога няма да изглежда по онзи начин, който бяхме свикнали да приемаме за даденост.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 24 януари 2021

Вече има нови разбирания за всичко. Красотата не е изключение. Сега планираме по-внимателно посещенията си при фризьора, обмисляме от всички възможни ъгли използването на басейна и просто опитваме да съчетаем най-доброто от двата свята. Възможно е! Трудно, но възможно. 

Кои са новите wellness тенденции, провокирани от пандемията? Опитахме се да разберем...

57

Релакс... от разстояние. Дните, в които абсолютно спокойно можехме да посещаваме каквото и да било, вече са в миналото и не се знае дали скоро ще се върнат в добре познатата ни форма. Проучване в САЩ показва, че през 2019 г. 42% от участниците поне веднъж са били на масаж, докато за миналата година данните варират между 17 и 19%. Затова занапред все по-модерни ще бъдат "безконтактните" услуги като криотерапия, солна пещера и инфрачервена сауна. Така всеки ще има възможността да се отпусне, без да се налага никакъв допълнителен контакт. Кой да предположи, че простите неща ще ни се сторят толкова ценни?

Тренировките от вкъщи продължават. Фитнес залите са ту отворени, ту затворени. Това предизвика всички ни да търсим различни начини за спортуване вкъщи, което ще се случва и занапред. Без значение дали ще се запишете на онлайн курс или ще използвате милионите варианти в YouTube, не забравяйте на всеки 30 минути да раздвижвате тялото и мислите си. Има приложения и за това! Вариантите за тренировка на открито също са все повече и все така разнообразни. Когато отново стане топло, разбира се...

57

Красота, но само над маската. Готови сте да излезете навън. Забравяте, че трябва да вземете маска. Връщате се, слагате я върху лицето си и право в лудия открит свят. Освен очевидните предназначения, маските ни скриват от хора, с които не искаме да разговаряме и ни провокираха да мислим за онези части от лицето и тялото, които не остават скрити. Перманентният грим и поддържането на веждите са новите възможности при красотата, успоредно с традиционните маникюр и педикюр. В това число влизат и всички дерматологични процедури, които се извършват в зоната над маската.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA