Има как да се справим с рязката промяна на времето

Седмицата започва с есен, преминава в зима, а до края е истинска пролет? Страхотно, стига да знаем как да подготвим тялото си.

Случва се по-често, отколкото е нормално. Събуждаме се, навън времето е страхотно, слънчево и термометрите показват малко над 10 градуса. Излизаме, вероятно облечени само с кожено яке върху скромен тишърт, а няколко часа по-късно започваме да се проклинаме за решението си, тъй като времето решава да се насочи към минусовите температури, а за пълен разкош, снегът се изсмява в лицето ни.

И докато в рамките на една седмица може да преживеем пролет, лято, есен и дори зима, тялото ни има нужда от адаптация, за да избегне всякакви нежелани ефекти. Ето как да се справим с проблема!

57

Започнете деня си... с напитка. Добавете мед и лимон към чаша топла вода или изстискайте сок от пресни плодове, богати на витамин С. Така ще помогнете на тялото да изхвърли различните токсини и да абсорбира полезните хранителни вещества. Не забравяйте и задължителните два литра вода на ден. 

Не забравяйте да... прочиствате въздуха. Сезонните промени влошават симптомите на алергия, така че е добре да проветрявате поне няколко пъти на ден за около 15 минути. Дори прахът да не представлява огромен видим проблем, добре е да премахвате плесените, тъй като понякога въздухът в затворено помещение може да бъде пет пъти по-замърсен от този навън. 

Тренирайте... на открито. Поддържането на активен начин на живот е важен елемент от прехода между сезоните. За да избегнете зимната депресия и да се насладите на топлото време, потичайте за 30 минути или направете йога на балкона. Веднага ще усетите притокът на енергия, доста по-приятен от този, който идва със скучните силови упражнения на закрито.

57

Почивайте... винаги, когато е възможно. Няма нужда да казваме, че 20 минути следобедна дрямка са по-ефективни от няколкото чаши кафе, до които бихте прибегнали. Хубавото е, че home office режимът на работа го позволява. Не се притеснявайте да презаредите, когато усетите нуждата от това. Разбира се, осемте часа сън на нощ остават константа.

Отделете внимание... на гардероба си. Метеорологичните условия се променят внезапно и трудно можем да регулираме облеклото си, ако резкия спад се случи в рамките на няколко часа. Основният ни съвет е винаги да имате нещо подръка, което да добавите или премахнете при нужда от визията си. Задачата е сложна, но докато получим официалното решение кога ще стартира пролетта, това е единственият вариант.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA