Храните, които понижават високото кръвно налягане

Банани, боровинки, киви... това са само част от нещата, които е добре да консумирате при високо кръвно налягане.

Вкусни, полезни и особено подходящи за всички ваши Instagram story-та, кивитата наистина понижават кръвното налягане и осигуряват необходимата доза сладост във всеки ден.

Шамфъстъкът понижава кръвното налягане чрез регулиране на сърдечната честота. Перфектното решение за десертите.

Броколите са чудесен източник на калций, калий, магнезий и витамин С, а проучвания показват, че консумацията на кръстоцветни зеленчуци наистина води до по-малък риск от сърдечни заболявания.

Да, тъмният шоколад наистина намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и спомага за нормалното функциониране на кръвоносните съдове. 

"По-мазните" риби като сьомга и скумрия имат високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които могат да помогнат за понижаване на кръвното налягане. Те са и чудесен източник на витамин D, помагащ на организма да усвоява калция и предпазва от депресия.

Съединението алицин се съдържа в чесъна, особено когато е натрошен или нарязан. Има известни проучвания, които доказват неговата ефективност при хипертония, но както с другите неща в живота, и тук не е добре да се прекалява.

Боровинките са пълни с азотен оксид. Ако това ви звучи невъзможно за разбиране, говорим за газ, който спомага за увеличаването на притока на кръв, като същевременно понижава кръвното налягане.

Среден на размер банан съдържа около 420 милиграма калий, което е около 9% от препоръчителния дневен прием.

Богатите на калий и магнезий сладки картофи са съществена част от диетите за ниско кръвно налягане. Те са особено богати и на фибри, които пък са полезни за сърцето.

Нискомаслените млечни продукти са чудесен източник на калций - един от основните елементи, които гарантират понижаване на кръвното налягане с до 30%.

Високите нива на антиоксиданти в сока от нар правят всичко това, за което си говорихме до този момент.

Ядем, за да сме по-слаби. Ядем, за да сме по-здрави. Ядем, защото ни е вкусно. Както с милион други неща по света, храната може да повлияе на тялото и съзнанието ни, като в това число влизат сърцето и високото кръвно налягане.

Оказва се, че всички те са вкусни, неразделна част от ежедневното ни меню и склонни към милион кулинарни интерпретации, заслужаващи внимание. Разбира се, в никакъв случай не означават замяна на консултации със специалист. Разгледайте ги в галерията по-горе!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA