7 (не чак толкова изненадващи) ползи на банановото смути

Знаете, че бананите са здравословни. Знаете, че смутито е вкусно. Изводът: знаете, че банановото смути е вкусно и здравословно.

Чували сме, че е най-добре плодовете да бъдат консумирани в основната си форма. Превод: без да прибягваме до плодови салати, смутита и всякакви други варианти, които ги разнообразяват и правят по-вкусни. Е, щом съставките са натурални, млякото - възможно най-нискомаслено или ядково, а подсладителите - органични или липсващи, ползите все пак са много. Особено когато говорим за банани.

И понеже следобедното смути е винаги добра идея (почти колкото е и гофретата с шоколад), добре е да знаете, че то влияе на...

Енергията. Бананите имат високо съдържание на здравословни въглехидрати, калий и спомагат за възстановяване на електролитния баланс, особено след тежка тренировка.

Сърцето. Консумацията на банани поддържа нормално кръвно налягане и регулира сърдечната функция. Фибрите в тях и ядковото мляко само затвърждават тезата.

Храносмилателната система. Бананите съдържат триптофан - аминокиселина, която се използва от тялото за производство на серотонин. Той, сам по себе си, ирае важна роля за чревната флора.

Мозъка. И не само. В това число влизат настроението, съня, мускулната контракция, паметта, апетита и концентрацията. 

57

Обмяната на хранителни вещества. Бананите са богат източник на фруктоолигозахарид, който помага за подхранването на полезни бактерии в храносмилателния тракт.

Имунната система. Съставките в банановото смути са чудесен източник на витамин B6, който играе роля в производството на антитела. Разбира се, след миналата година всичко по тази тема е безкрайно относително, но все пак...

Теглото. Банановото смути е сред най-нискокалоричните предложения, тъй като самият плод носи около 100 калории в среден по големина такъв.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA