Един летен проблем по-малко

Съветите, с които да се справите със задържането на вода, провокирано от високите температури.

20 август 2021

Фотография: Profimedia, PR

Всичко обичаме лятото, морето, ефирните рокли, нежните сандали и бронзовия си тен. За съжаление обаче, то невинаги носи само положителни емоции. Случвало ли ви се е да усетите как краката ви натежават, крайниците ви се подуват, появяват се целулит и торбички под очите.

Всички тези промени може да са сигнал, че организмът ви задържа вода. Това се случва много често през лятото. Високите температури разширяват съдовете и кръвообращението се нарушава. Задържането на вода се получава, когато в лимфната и кръвоносната система и в тъканите се натрупат излишни течности. Това е процес, който обикновено се свързва с нарушен метаболизъм. Тялото може да задържа вода по редица причини: хормонални; свързани с начина на живот и хранене (прием на повече сол, обездвижване) и редица други. Може да изглежда парадоксално, но една от тези причини е именно дехидратацията. Колкото по-малко вода приемате, толкова повече тялото се запасява. Излишната вода се натрупва много често в лимфната система, а тя, за разлика от кръвоносната, която винаги е в движение, зависи единствено от волевото движение на цялото тяло. Именно обездвижването е другата често срещана причина за задържане на вода или за така наречения „воден целулит". Той е явление, което е изключително неприятно и засяга много дами.

57

Какво можете да направите?

1. Набавяйте си достатъчно вода. Особено през летните жеги се засилва и нуждата от вода на организма. Приемайте поне по 1,5-2 литра вода на ден.

2. Приемайте повече пресни плодове и зеленчуци. Те подпомагат и храносмилането, и цялостния метаболизъм.

3. Не стойте прекалено на слънце. Охлаждайте се.

4. Избягвайте изкуствените подобрители и консерванти – много от тях са направени на основата на ксеноестрогени, които допълнително водят до задържането на вода в организма.

5. Избягвайте солта. Натрият е един от главните фактори за задържане на вода в организма.

6. Движете се! Движението означава директно движение на лимфната система, чиято дейност ще спомогне отводняването на организма.

7. Доверете се на природата и на продуктите от серията „Ботаник". „ЦистиРен" се грижи за здравето на целия уринарен тракт, подпомагайки дейността на бъбреците и на пикочния мехур. За разлика от повечето диуретици, които нарушават електролитния баланс в организма, екстрактът от златна пръчица в „ЦистиРен" задържа калия, който именно е отговорен за намаляване на излишните течности в организма. Той намалява и нивата на натрий и увеличава производството на урина.

57

„ЦистиРен" е комбинация от синергично действащи натурални екстракти. Патентованият екстракт от американска червена боровинка е с високо съдържание на проантоцианидини тип А. Екстрактът от златна пръчица подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадни вещества от пикочните пътища и бъбреците, усилва защитните сили срещу инфекции в уринарния тракт. „ЦистиРен" не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Напълно безвреден е и може да се приема от деца, бременни и кърмещи. Приемайте и за превенция. Ще намерите продукта в аптеките без рецепта или онлайн на www.botanic.cc.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA