Има ли правилен начин да подготвим тялото си за есента?

Ще продължаваме да ядем сладолед и да пием коктейли, но смятаме да допълним менюто си с тези здравословни попадения.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 18 септември 2021

Колкото и да не ви се вярва, адаптирането на тялото към новия сезон зависи пряко от храната. Преди началото на лятото се стараем да приемаме вода, да хапваме по-малко и в случай че рязко преминем към другата крайност, организмът ни ще сигнализира, че нещо не е наред. 

С плавното настъпване на есента от голямо значение е да се подготвим подобаващо. Толкова, че поне Моника Гелър да се гордее с нас.

57

Знаете, че е хубаво в менюто ви да присъстват много кореноплодни зеленчуци като морков, тиква и сладък картоф. Абсолютно същото важи за пълнозърнестите храни (кафяв ориз, киноа, овес), бобовите растения, рибата, зеленолистните зеленчуци, цитрусовите плодове и всякакви билки като джинджифил, куркума, канела, розмарин, мащерка, босилек и копър.

Чудесен старт на деня е кашата с предварително накиснат овес, мляко на растителна основа, настъркана ябълка, джинджифил и канела.

Обядът съвсем спокойно може да включва червено месо или хляб, тъй като до края на деня метаболизмът ви би трябвало да се справи с тях. По отношение на вечерята - риба с печени зеленчуци.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЦВЕТОВЕТЕ НА ХРАНАТА И ТЯХНОТО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЗДРАВЕТО

За междинни закуски може да хапвате гранола, протеинови барчета, всякакви сурови ядки и черен шоколад. Така де, и всичко останало, което сърцето ви поиска. Отдавна знаем, че тайната е в правилните количества.

Фотография: unsplash.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA