Синди Крауфорд споделя откровени подробности за своите две домашни раждания

… за да подкрепи с личен опит всички жени и партньорите им, които с притеснения и свито сърце очакват появата на децата си в условия на пандемия.

Домашните раждания не са нов тренд – те са най-нормалното явление, което историята на човечеството познава.

Каквито и предразсъдъци да има модерното общество към тях – в условията на пандемия си струва да надникнем отвъд стигмата.

След бум през 90-те (за 1997 г. е имало 35 578 американски раждания извън болниците, през  2017 г. над 60 000),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

 

все повече известни жени със звезден статус говорят открито за домашното раждане и споделят преживяното, за да може информацията да бъде подкрепа, и в същото време да провокира блокажите на статуквото.

Ако сте сред тези, които имат време за филми и темата ви вълнува си струва да видите „Раждането като бизнес" – смислен документален филма на актрисата Рики Лейк и режисьорката Аби Епщайн.

Филмът преплита лични истории за раждания с изненадващи исторически, политически и научни прозрения и шокиращи статистики за сегашната система на родилната помощ, задавайки два много важни въпроса:

Трябва ли да гледаме на повечето раждания като на естествен процес или всяко раждане трябва да бъде възприемано като потенциално катастрофален спешен случай?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Супермоделът от 90-те е сред разпознаваемите лица на движението за домашно раждане, наред с Жизел Бюндхен, Джесика Алба, Деми Мур, Памела Андерсън, Мерил Стрийп, Хилъри Дъф, Ерика Баду, Джулиан Мур, Ашли Греъм и много други.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A S H L E Y G R A H A M (@ashleygraham) on

Историята на Сидни Крауфорд видяхме в документалната поредица на Лейк през 2011 г., но сега тя отново отваря тази страница в семейния албум, за да сподели

преживяното от раждането на децата си Пресли и Кая Гербер в Instagram, и помогне в решението на много бременни, които вече обмислят домашното раждане като вариант в условията на карантина.

Вижте още:

Раждане у дома? Вижте какво споделят звездите за това преживяване

Ашли Греъм за майчинството: "Вдигнете ръка, ако не знаехте, че ще сменяте и собствените си памперси"

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA