Beauty тайни за моментите на умора от степен "майка"

Следите от безсънието и стреса оказват влияние не само върху психиката, но и върху кожата на новите майки. Козметиката идва на помощ!

Велина Василева
Велина Василева 13 октомври 2021

Безсъние и стрес – двете състояния, които неизменно следват (а често и надделяват) над емоциите на майчинството. Комбинацията от тях изпива силите, физически и психически, а това неизменно се отразява и на кожата. Може би вниманието към нея е последното нещо, за което мислите в момента, но намерете сили да го направите. Защото е възможно последиците, които продължителната липса на грижа ще нанесат върху кожата ви, да не могат да се поправят. Помагаме ви със списък с продукти, които заличават четирите най-сериозни проблема, които стресът и недоспиването причиняват на кожата.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКИ ИСТИНИ И ЛЪЖИ ЗА ДЕТСКАТА КОЗМЕТИКА

57

БЛЕДА И БЕЗЖИЗНЕНА КОЖА

Нередовният сън покачва нивата на хормона кортизол, а това води до вътрешни възпаления. Те пък разрушават протеините, които поддър - жат кожата гладка и сияеща. Започват да се появяват несъвършенства, а дори и алергични реакции. Освен това циркулацията на кръвта също се забавя, в резултат на което до клетки - те не достига достатъчно кислород и тенът изгл ежда вял и сивкав.

АНТИОКСИДАНТИ, ПОВЕЧЕ АНТИОКСИДАНКТИ Цели три са антиоксидантите в енергизиращия дн евен крем Nivea Q10 Energy. Освен че ви осигурява 24-часова хидратация, той намалява следите от умора и така кожата изглежда поздрава, свежа и сияйна.

СИЯНИЕ В БУРКАНЧЕ Повехнала, уморена кожа, с неравномерен тен и бр ъчки – решаваме тези проблеми с крема [C20] BIOTIC на SVR. Тайната му е в комбинацията от три активни съставки: пастьоризирани проби - отици, стабилизиран витамин С и хиалуронова киселина. Текстурата му пък е обогатена с перли витамин Е, които се топят върху кожата и така освобождават антиоксидантните си свойства.

ЙОГУРТ ЗА КОЖАТА Запознайте се със серума Greek Yoghurt Comforting Probiotic Serum на Korres. Подсилен с истински гръцки йогурт, този ултракон - центриран пробиотичен серум за лице заздравява кожната бариера за тонизиран тен с естествен блясък. Пълен с пре/пробиотици, „воден пач" комплекс, три вида хиалуронова киселина и хранителни вещества от морски водорасли, той предлага 48 часа успокояваща хидратация и под - държа баланса на микробиома.

57

СУХА КОЖА

Стресът и липсата на сън буквално изпиват влагата от кожата. А дехидратацията е в основата на всички останали проблеми като бръчки, повишена чувствителност и сивкав тен.

ЧАША ВОДА НА СЛЪНЦЕ Кремът Anew Hydra Pro Vita-D на Av on запазва хидратацията на кожата до 72 часа! Формулата му е с ексклузивна технология Pro VitaD, която активира витамин D в кожата, задържа влагата, стяга и изглажда тена. А най-впечатлява - щото е, че една доза от крема се равн ява на 10 минути на слънце – толкова витамин D се активира в нея благодарение на продукта.

МОМЕНТАЛЕН ЕФЕКТ Резултатите от лист маската bioten Hya luronic се виждат вед - нага – дълбоко хидратирана кожа и изгла дени фини бръчки. Това се дължи на съдържащата се в нея хиалуронова киселина.

ШОТ ХИДРАТАЦИЯ Лосионът Pure Shots Hydra Bounce Essence-in-Lotion на YSL има инова - тивна текстура с микроскопични капчици, които осигуряват мигновена хидратация и комфорт на кожата. Продуктът е обогатен с оптимална доза витамини E и B3 и предпазва кожата от въздействи - ята на околната среда в града.

57

ТЪМНИ КРЪГОВЕ ОКОЛО ОЧИТЕ

Липсата на сън и стресът водят до разширяване на кръвоносните съдове, което причинява тъмните кръгове и подпухванията под очите. В някои случаи обаче тъмните кръгове може да са в резултат на дефицит на желязо.

СВЕЖ ПОГЛЕД Тъмни кръгове, подпухналост, фини линии – сбогувайте се с тях с изглаждащите и успокояващи пачове за околоочен контур на Klorane. Те съдържат органична синя метличина и хиалуронова киселина, както 99% съставки с натурален произход. Формулата им е с тройно действиe: хидратиране, изглаждане на фините линии и намаляване подпухналостта.

НА ФОКУС: ОЧИТЕ Знаете ли, че кожата на околоочния контур има свой собствен микробиом? Това успяват да докажат лабораториите на Lancome и създават крема – Advanced Genifique Yeux. С него околоочният контур се възстановява по-бързо от външните агресори и незабавно става по-гладък, по-сияен, с по-малко фини линии и без тъмни кръгове. Препоръчваме ви да комбинирате със серума за околоочен контур от същата линия.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МОЖЕ БИ СТЕ НА РЪБА НА РОДИТЕЛСКИ BURNOUT. КАК ДА ГО РАЗПОЗНАЕТЕ?

57

УСКОРЕНО ОСТАРЯВАНЕ

Когато не спите достатъчно, нивата на стрес се покачват. Хроничният стрес пък уврежда колагена в кожата. Колагенът е най-важният протеин, който всъщност поддържа структурата и еластичността на кожата. И така се стига да отпускане и бръчки.

ДОКАТО ВИЕ СПИТЕ Advanced Night Repair на Estee Lauder е класика в жанра на серумите. Новата му формула е още по-добра – резултатите се виждат в рамките на часове и само с една доза. А това, което получавате, е 8-часова защита с антиоксиданти, подсилване на кожната бариера само след 4 часа и 72-часова хидратация. Advanced Night Repair се нанася вечер преди крема ви за лице и работи, докато вие спите.

СТРЕСЪТ СЪСТАРЯВА! Освен това имунитетът на кожата значително намалява, а в резултат тя става суха и може да получи различни раздразнения. От Vichy знаят това и създават серума Mineral 89 Probiotic Fractions. Неговата иновативна минималистична формула с пробиотични фракции прави кожата по-сияйна и възвръща еластичността й, намалявайки видимите бръчки и следите от стреса.

БРЪЧКИТЕ НЯМАТ ШАНС! Серумът Hyalu B5 на La Roche Posay има уникална формула с възстановяващо действие, подсилена с висока концентрация на хиалуронова киселина, витамин B5 и съставката madecassoside, която изпълва и коригира кожата. Лицето възвръща своята еластичност, плътност и равномерен тен.

ФИЛЪР БЕЗ ИНЖЕКЦИЯ Hydro-Plumping Serum Concentrate на Kiehl's е попълващ серум, който има силата да проникне на дълбочина до 10 повърхностни слоя, за да изглади видимо фините линии. Съдържа инфузия с епидермален хидратиращ филър, 15% глицерин и патентована технология Serum-toLiquid, която спомага за видимото попълване на кожата, така че да изглежда по-гладка и еластична. Без инжекции.

57

ПРИКРИВАЙТЕ ЕФЕКТИВНО

Разбира се, винаги трябва да имате резервен вариант, с който поне да прикриете последствията от стреса и недоспиването върху кожата ви. Използвайте фон дьо тен за изравняване на тена, коректор, за да прикриете тъмните кръгове и несъвършенствата, а спиралата може да буквално да „събуди" погледа.

ГРИЖА И ОПТИМАЛНО ПОКРИТИЕ В партньорство с професионален гримьор Lierac създават фон дьо тен Perfect Skin. В него има една част грим, една част грижа за кожата, „затворени" в лека, хидратираща формула, която подобрява състоянието на кожата и прикрива нейните несъвършенства. Освен това фон дьо тенът коригира тъмните петна, изглажда и подхранва кожата и има SPF20.

ЕСТЕСТВЕНО СИЯНИЕ! M.A.C Studio Face And Body Foundation е комфортен, лек и течен фон дьо тен, който осигурява ниско до средно покритие и естествен сатенен завършек. Освен това хидратиращата му формула се разнася изключително лесно върху кожата.

ОТВОРЕТЕ ПОГЛЕДА Спиралата Burlesque на Wibo е това, което ви трябва. Тя прави миглите по-дълги и плътни, без да се напластява отгоре им.

Фотография: pexels.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA