3 въпроса за подсичането и техните верни отговори

Ако вече сте майка - сигурно ги знаете, ако пък ви предстои да станете - четете!

30 септември 2022

Девет от десет родители споделят, че поне веднъж бебето им е имало обрив от пелени, който наричаме подсичане, показва проучване на Water Wipes. През лятото този проблем се засилва още повече заради високите температури и потенето. Но знанието е сила и щом имате фактите, ще знаете и решенията.

Water wipes

КАКВО Е ПОДСИЧАНЕ?

Опитните майки лесно ще различат червения обрив, който най-често се появява в областта на дупето, интимните части и всички зони, покрити от бебешката пелена. Но често, особено през лятото, подсичане може да се появи и в други части на тялото, където кожата е изложена на триене и изпотяване, като гънките на ръцете, краката или врата. Подсичането може да бъде леко, само като червен или розов обрив или по-сериозно, с яркочервените петна и дори напуквания по кожата.

КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ПОДСИЧАНЕТО?

Има много причини, дори и такива, за които не предполагате, като стегнати дрехи или пелени, киселинни храни, прием на антибиотици, бактериална или гъбична инфекция. Най-често срещаните причини обаче са влагата и контактът на нежната бебешка кожа с мръсна пелена. Но също така детската козметика с много и различни съставки, и в частност мокрите кърпички, с които се забърсва дупето на детето при смяната на пелената. Повечето от тях съдържат ароматизатори, химикали и консерванти, които могат да раздразнят бебешката кожа. Колкото повече съставки имат кърпичките, толкова по-голям е шансът детето ви да се подсече.

Water wipes

ИМА ЛИ КЪРПИЧКИ, КОИТО НЕ ВОДЯТ ДО ПОДСИЧАНЕ?

Проучване на университета в Салфорд, Великобритания, показва, че бебешките кърпички с по-малко съставки намаляват подсичането в сравнение с тези с повече съставки, които могат дори да го провокират. Сравнително проучване за състоянието на бебешката кожа съпоставя появата и продължителността на обрива от пелени при близо 700 новородени. То определя едни кърпички, които са безапелационен победител, защото са само с две съставки - 99.9% вода и капка плодов екстракт.

Това са Water Wipes, които се утвърждават като марка номер 1 срещу подсичане. Бебетата, чиито родители са използвали кърпичките при смяна на пелените, доказано са по-малко склонни да получат обрив от пелени, а ако все пак такъв се появи, то той изчезва изключително бързо. Доказателство за ефективността и нежността им към детската кожа е и проучването, проведено в неонатологичното отделение на Университетската болница в Солт Лейк Сити, направено сред 1070 преждевременно родени бебета. Резултатите са категорични - употребата на кърпичките Water Wipes намалява честотата на обривите от пелени при преждевременно родени бебета със 17%, а тежестта на симптомите при наличен обрив - с над една трета. Така че вече знаете кои кърпички да сложите в чантата за плажа!

Вижте повече на waterwipes.bg.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA