Всичко за инхалаторите

И защо във всеки дом, особено в тези с деца, трябва да има по един такъв уред.

05 октомври 2022

Лекарите го препоръчват, а родителите го оценяват като незаменим помощник при инфекции на горните дихателни пътища на всички членове на семейството. Какво трябва да знаете за инхалаторите?

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА?

Инхалаторът е машина, която разпръсква течно лекарство на малки частици, превръщайки го във фина мъгла, която се вдишва през маска или мундщук. Съществуват ръчни, професионални и инхалатори за домашна употреба, от които най-ефективни и достъпни са компресорните. При тях течността се разпръсква на много фина мъгла посредством компресор.

Unicoms

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ИНХАЛАТОРНАТА ТЕРАПИЯ?

При нея лекарственият препарат достига до всички елементи от дихателните пътища – ларинкс, гласови връзки, трахеи, бронхи, бронхиоли. По този начин усвояването му става почти моментално и води до изключително бързо облекчение на симптомите. Това е особено важно за деца, които имат астма, алергии или други хронични респираторни проблеми. По отношение на бързина на действието инхалаторната терапия се нарежда веднага след венозното инжектиране. Освен това, поради директното прилагане на лекарството, при нея се използва по-малко количество активно вещество, което не се налага черният дроб да преработва. Това я прави много щадящ лечебен метод. Инхалаторната терапия може бъде използвана и с физиологичен разтвор за облекчаване на симптомите на хрема и запушен нос, което я прави още по-безвредна.

ЗА КАКВО ДА ВНИМАВАМЕ, КОГАТО ИЗБИРАМЕ ИНХАЛАТОР?

На първо място той трябва да разпръсква течността с размер на частиците между 1-5 μm. Важно е да съобразите и кой ще използва инхалатора. Ако ще се използва от деца, изберете възможно най-безшумния, за да не се плашат и да не плачат по време на терапията. Тихият уред може да се използва дори по време на сън. Проверете и дали избраният инхалатор има специална малка маска, която да пасва плътно на детското лице.

КОЙ ИНХАЛАТОР ДА ИЗБЕРЕМ?

Препоръчваме ви Zаnо Inspire. Той е компресорен инхалатор, който има в комплекта си маска за деца и отделна маска за възрастни. Това го прави подходящ за употреба от цялото семейство. Zano произвежда частици със среден размер 3,8 μm, което осигурява равномерно разпределение на аерозолното лекарство във всяка част на белите дробове. Компактен е, събира се в едната ръка, тежи по-малко от 200 г и е изключително удобен при пътуване. Тихият режим на работа на Zano Inspire го прави изключително подходящ за деца. Нивото на шум от 55 децибела се равнява на нивото на шум от разговор вкъщи. Затова на прага на есенно-зимния сезон помислете сериозно за покупката на инхалатор, с който да предпазите цялото семейство от усложнения и дълго боледуване.

Повече информация може да откриете на zanoinspire.com.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA