Изящен поглед II

съветите на топ гримьора - Ева Серева

02 януари 2019

Всяка дама знае, че изразителността на очите и дълбочината на погледа имат съществена роля за цялостната визия. Едва ли има такава, която да не мечтае за оформени вежди и извити мигли, a експертните методи правят резултата постижим" споделя топ гримьорът Ева Серева. В ноемврийския брой на GRAZIA екипът ни разговаря с нея за хитовите процедури - миглопластика и микроблейдинг, за силните страни на доброто изпълнение и за заблудата "ниска цена". 

GRAZIA: Заедно с това особен интерес предизвиква техниката микроблейдинг, разкажете ни за нея и каква е разликата с перманентния грим за вежди?
 

Eва: Всеизвестен e фактът, че веждите са рамката на нашето лице и правилната им форма подчертава още повече очите ни. Те са изключително важни за цялостното излъчване на лицето. Не случайно почти всяка година водещите модни дизайнери променят формите им, като се стремят към все по-естествения им вид. В случай, че имате неправилна форма на веждите, с частична или цялостна липса на окосмяване по медицински или други причини, на помощ идва новата японска техника за рисуване на косъмчета върху тях. Разликата между микроблейдинга и перманентния грим е голяма, от една страна в самото извършване на процедурата, от друга в крайния резултат. Микроблейдинг техниката е изцяло ръчен метод, при който се използват микро игли. C тяхна помощ в кожата се вкарва пигмент, като по този начин се рисуват множество единични косъмчета.  Когато не се използва машина, натискът при работа върху кожата е много добре контролиран и това позволява да се работи на ниво епидермис. От тук идват и основните разлики в двата методa. Болката при тази процедурата е минимална, както и времето за заздравяване на третираният участък,  а крайния резултат са едни  изключително естествени вежди. 
 
GRAZIA: Как да се ориентираме в избора на точния експерт и могат ли пигментите, с които се работи, да се окажат вредни за здравето?
 
Ева: Преди да се пристъпи към извършване на процедурата е необходимо отново да се направи внимателно проучване на специалиста, който ще посетите. Всички съвети относно избора ви на експерт за удължаване на мигли, които споменах до момента, тук важат с двойна сила. Ако не сте доволни от поставените ви мигли, бихте могли да ги свалите със специален гел още на следващият ден, докато при микроблейдинг процедурата нямате тази възможност. Именно затова тук трябва да подходите с още по-голямо внимание. Пигментите, които се използват, трябва да са направени на глицеринова основа, да са стерилни, нетоксични и хипоалергенни, в противен случай биха могли да навредят сериозно на здравето ви. Например пигментите, които използваме при нас, са произведени в Германия.
 
Колко време отнема подобна процедура и колко време е необходимо за пълното възстановяване на кожата в третираната зона?
 
Ева: Преди да се пристъпи към извършване на процедурата е необходимо  да се направи подробна консултация с клиента. Той получава пълна информация за процедурата, придружена с точно описание на необходимите грижи за третирания участък, които е необходимо да полага през следващите 7 до 10 дни. Попълва се декларация-въпросник  за общото му здравословно състояние към момента на процедурата. Използват се специално проектирани инструменти, които спомагат за прецизното съобразяване на правилната форма на веждите спрямо морфологията на лицето, носа и очите. След измерването на симетрията се пристъпва към рисуване с молив и одобряване на подходящата форма. Следващия етап е тестване на пигментите спрямо цвета на косата, за да се избере най-подходящия. Едва тогава се пристъпва към същинската процедура и към щриховането на веждите. Цялата процедура отнема около два часа и протича при почти пълна липса на болка. След приключването й се получава леко зачервяване на кожата, което обикновено изчезва за около 30-40 мин. Пълното възстановяване на веждите наблюдаваме след около 10 дни. 
 
GRAZIA: Каква дълготрайност можем да очакваме и има ли кожа, която е противопоказна за подобна разкрасяваща процедура?
 
Ева: Микроблейдинг техниката е процедура, която се извършва на два етапа в рамките на месец. Необходимо е да се направи корекция или т.нар. ретуш след около 30 дни, за да се затвърдят първоначалните резултати. Трайността зависи основно от типа на кожата на клиента. Най-добри и трайни резултати се наблюдават при хора със суха кожа. При мазна кожа резултатите са малко по-краткотрайни. В общият случай трайността на процедурата е до година и половина – две. Освежаване на цвета се препоръчва веднъж годишно. Процедурата не е препоръчителна при хора с проблемна или твърде мазна кожа, при акне, себореен дерматит или кератоза. Не се препоръчва при бременност и по време на кърмене.


Като утвърден, професионален гримьор с богата практика в областта на beauty, моден и фотографски грим, тя притежава международни сертификати за грим от Essential, Italy и Ofra, USA. Завършила е световноизвестната академия "Phibrows”, където получава международен сертификат за микроблейдинг (полупермаментно рисуване на вежди). Експерт в миглопластиката - ефикасен метод за удължаване и сгъстяване на мигли. От 2011г. Ева е собственик на ES beauty & make up studio, където освен професионален грим, миглопластика и микроблейдинг, се предлагат спа терапии и подмладяващи процедури за лице и тяло. Още информация ще откриете тук. 
 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA