Ан Сарноф — първата жена начело на Warner Brothers

За първи път в историята Warner Brothers се оглавява от жена: бившият президент на BBC America Ан Сарноф заменя 54-годишния директор на киноконцерна Кевин Цуджихара, заемал тази длъжност в продължение на 25 години.

Оттеглянето на Кевин Цуджихара е свързано със секс скандала с участието му, за който стана известно по време на кампанията #MeToo.

В продължение на няколко месеца служителите на киноконцерна живееха в неизвестност: през март главният изпълнителен директор на Warner Brothers Кевин Цуджихара обяви оставката си - след като пресата публикува кореспонденцията му с 26-годишната актриса Шарлот Кърк, на която той е предлагал роля в „Осемте приятелки на мис Оушън" в замяна на интимна връзка. Може би не е изненадващо, че сега жена заема този влиятелен пост: на фона на силните феминистки скандали, това е най-честният и разумен изход. Назначаването на 57-годишната Ан Сарноф - първата жена начело на Warner Brothers за 96-годишната история на компанията - ще отбележи нов етап в развитието ù: въпреки факта, че предишният опит на Ан е свързан главно с телевизията, а не с киното, нейните ярки управленски качества не предизвикват съмнения, а способността ù да се погажда с най-добрите творци на нашето време предизвиква възхищението на колегите. Основната задача на Сарноф на новия пост ще бъде стартирането на услугата за стрийминг, планирана за 2020 г. - ще трябва да се конкурират с Netflix и следователно залозите са наистина високи. „Сега ми предстои да се запозная с културата на Warner Bros., и ще се радвам да внеса в нея моето виждане за перспективите на компанията и моя стил на управление, основан на сътрудничество, уважение към таланта и към умните хора, в които винаги съм готова да се вслушам”, - коментира Ан Сарноф - мениджър с диплома MBA от Бизнес школата на Харвардския университет, две пораснали деца и искрена любов към… голфа.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA