Не на кино, а буквално: Робърт Дауни младши спасява Земята

Следвайки стъпките на активистите - знаменитости като Леонардо Ди Каприо и Жизел Бюндхен, актьорът Робърт Дауни младши използва славата си, за да помогне на околната среда. По време на своята ключова реч на технологичната конференция за машинно обучение, автоматизация, робототехника и космическо пространство (MARS), звездата от „Железния човек” обяви Footprint Coalition. Плануван да стартира през април 2020 г., проектът планира да използва роботиката и технологиите за почистване на планетата.

Съобщението дойде в края на оживен разговор, в който Дауни младши обсъди историята на „Киновселената на Марвел" и ролята му на Тони Старк, както и историята му с пристрастяването. Пред аудитория от експерти по изкуствен интелект, астронавти и други технически специалисти, изказването на актьора беше посрещнато с аплодисменти. Дауни младши не се изживява като експерт в тази област, носе надява да използва уменията си като обединител и инфлуенсър, за да помогне на учените да преодолеят бюрократичните препятствия, необходими за успеха им.

В крайна сметка, целта е да се спре замърсяването на Земята през следващото десетилетие, като за целта се използват изкуствен интелект, роботика и технологии. Импулсът за участие на Дауни младши всъщност идва от собствения му опит в продължение на 11 години като част от екипа на „Киновселената на Марвел". В рамките на това време той разбира, че неговият герой Тони Старк се превръща от „бездушен военен спекулант в човек, който е готов да се жертва за доброто на обществото".

Трансформацията, която актьорът претърпява, се дължи на вечеря, състояла се преди 6 месеца, по време на която той бил завладян от думите на един експерт, че „между роботиката и технологиите, вероятно бихме могли да почистим планетата значително, ако не изцяло, в рамките на едно десетилетие. "

Знаейки, че неговата известност му дава достъп до всякакви хора, Дауни младши се включва в инициативата, за да прокара искането и да организира екип от експерти, за да превърне това изявление реалност. Сега той е готов да посвети следващите 11 години от живота си на тази кауза.

„Знам, че това е мечта от тип кумбая*. Това е логистичен клъстер”, казва той. „Разбирам, че да се посветя на това дори с нещо малко да направим добро, дори и при провал, това все още е най-добрата идея, която някога съм имал.”


*Законът Кумбая: Във всеки разговор, в който някои от участниците изказва мнение вляво на други участници, някой с по-консервативна позиция сравнява мнението на този човек с наивността на "пеенето около лагерен огън, който пее Kumbaya"

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA