Маркетинговият директор на Victoria"s Secret подаде оставка

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 08 август 2019

Едуард Разек – маркетинговият директор на Victoria's Secret, който преди по-малко от една година говори строго против наемането на размер плюс и трансджендър модели, подаде оставка. Това съобщи в изявление до служителите си Лес Уекснър - изпълнителният директор на L Brands - компанията, чиято собственост е Victoria's Secret.

"Малко са хората, които работят със същите страст и талант като Ед в тази индустрия. Въпреки това, имам вяра в нашите невероятни екипи и продукти и нямам търпение да градим заедно бъдещето си докато растем и се променяме." - гласи част от изявлението на Уекснър.

 Самият Разек съобщава, че е провел разговори с шефа на L Brands относно оставката си, преди няколко седмици. „Беше труден разговор, защото както знаете, двамата с Лес сме прекарали заедно толкова много години, споделяме и любовта си към този бизнес. Въпреки това, мисля, че е време." - казва Едуард Разек.

Новината за оттеглянето му от Victoria's Secret идва само ден, след наемането на първия трансджендър модел Валентина Сампайо за бранда. Припомняме, че след изказването на Разек в интервю за Vogue относно фантазията, която брандът за бельо се опитва да лансира и в която няма място за едри или трансджендър манекенки, маркетинговият спец пусна официално извинение в социалните мрежи.

Victoria's Secret Fashion Show се случва от 1995-а насам, а миналия май месец от ръководството на бранда обявиха, че то вече няма да се записва за телевизионно излъчване. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA