Зомби бой НЕ се е самоубил

Властите опровергаха версията за самоубийство и излезнаха с ново становище

Люба Вангелова
Люба Вангелова 01 ноември 2019

Моделът Рик Дженест, известен на целия свят с псевдонима Zombie Boy, не е взел решение сам да сложи край на живота си. Канадският манекен, участвал във видеото към песента на Лейди Гага "Born This Way”, почина на 32-годишна възраст, като се смяташе, че смъртта му е вследствие самоубийство. А този факт сам по себе си събуди тревожност в обществото и постави въпроса за промяна на културата и на психичното здраве на младите хора.

Наскоро обаче следователят по делото за смъртта му Мелиса Ганьон оповести решението на канадските служби, което е следното: Дженест не се е самоубил, а е станал жертва на нещастен случай. Той е паднал от терасата на 3-тия етаж в монреалския дом на негов близък приятел, поради причината, че е бил силно пиян. Токсикологическата експертиза показва, че в кръвта на Дженест нивото на алкохола било три пъти над допустимото за управляване на автомобил. Освен това приятелите на Zombie Boy свидетелствали, че той имал проблеми с психичното здраве, макар и през последната седмица от живота си да е бил видимо щастлив.

Рик Дженест е роден на 7 август 1985 година в предградие на Монреал. С първите татуировки по тялото и лицето си той стартира, когато е бил на 16. Zombie Boy попадна в Книгата на рекордите на Гинес с най-много татуировки на насекоми – 176, както и на човешки кости – 139.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA