Анджелина Джоли запознава децата си с президента на Етиопия

Освен изключителна актриса, Анджелина Джоли е и виден филантроп. По време на последното си пътуване в Етиопия, където посрещна и новата година, Джоли запознава две от децата си с президента на Етиопия - първата жена в страната, която заема тази ръководна позиция.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 януари 2020

Изглежда, че Анджелина Джоли предава страстта си към хуманитаристиката и на своите деца. По-рано тази седмица актрисата пътува до Етиопия, заедно с четири от шестте си деца (Захара, Шайло, Нокс и Вивиан), за да посрещне новата година. За двете най-големи дъщери на Джоли обаче, пътуването носи допълнителен емоционален заряд. Шайло и Захара са получили възможност, която се отдава на малко хора, а именно лично да се запознаят с първата жена президент на Етиопия.

13

Според различни източници, актрисата, заедно със своите деца, е взела участие в дискусия, свързана с образованието на младите момичета в страната и развиването на етиопската култура и история. Анджелина е известена с това, че подкрепя множество различни каузи и благотворителни инициативи, а пътуването до африканската държава е продължение на нейните неспирните усилия да направи всичко възможно, за да подобрява живота на останалите, след като няколко пъти обедини усилия с министъра на здравеопазването в страната, за да открие варианти в битката с туберкулозата.


НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA