Арестуваха Хоакин Финикс на протест, организиран от Джейн Фонда

Носителят на „Златен глобус" за най-добър актьор попадна в ареста, след като взе активно участие в протест за климатичните промени.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 януари 2020

Актьорът, който само преди седмица получи своето заслужено признание за ролята си в „Жокера" на наградите "Златен глобус", бе сред известните личности, подкрепили Джейн Фонда на организирания от нея протест за климатичните промени във Вашингтон. Актрисата, която бе арестувана навръх рождения си ден в опит да помогне на света е поканила Финикс, както и колегата му Мартин Шийн да се присъединят в редиците на шествието. Двамата са се оказали първите от общо 147 души, арестувани от полицаите с аргумент, че нарушават обществения ред.

„Месната и млечната промишленост са третата водеща причина за изменението на климата", казва актьорът малко преди да бъде закопчан в белезници. Самият той посвети част от благодарствената си реч по време на Глобусите именно на климатичните промени, които стават все по-осезаеми в днешно време.  „Хубаво е, че толкова много хора пращат добри пожелания към Австралия, но не трябва ли да направим нещо повече?", попита Хоакин, който въпреки че бе упрекнат, че е прекалил с алкохола в звездната вечер, за пореден път заяви, че не ползва частния си самолет, храни се по правилата на веганството и през целия "награден сезон" ще носи един и същ костюм на Stella McCartney.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA