Идва ли краят на Victoria's Secret?

Брандът има нов генерален директор. Има обаче и нова драма, с която трябва да се справи.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 03 февруари 2020

През 2019 г. Victoria’s Secret отмени ежегодното си модно шоу, след като компанията стана обект на редица нападки заради имиджа, който изгражда в очите на момичетата. За никого не е тайна, че "ангелите” на бранда са само високи и слаби млади дами. Няколко генерални директора по-късно, в публичното пространство не спира да се появява информация за всички проблеми, които са се случвали зад кулисите. 

Нов материал, публикуван в The New York Times, разкрива, че бившият изпълнителен директор на Victoria's Secret - Ед Разек, е обвинен в сексуален тормоз спрямо служители и модели на марката бельо. Стана ясно, че 71-годишният мъж е насочил вниманието си към Бела Хадид, правейки вулгарни коментари за тялото ѝ.

"Докато тя мереше бельо, Разек гледаше от дивана в другата часг на стаята и просто извика: "Забравете гащичките", цитира въпросният материал, който допълва, че Ед е коментирал и гърдите на Бела. По време на същата проба, той поставил ръката си върху чатала на друг модел, а служител съобщил за неподходящото поведение пред човешки ресурси, но не е имало никакъв резултат. 

045

Разек, който се оттегли от поста си през август след повече от 30 години работа в редиците на компанията, отрича твърденията на „Таймс" и настоява, че „обвиненията са категорично неверни, погрешно тълкувани или извадени от контекста". "Имах щастието да работя с безброй модели от световна класа, както и с безкрайно талантливи професионалисти. Гордея се с взаимното уважение, което имаме един към друг”, споделя той тогава. 

Хадид все още не е коментирала създалата се ситуация, но миналата година тя заяви, че "никога не се е чувствала силна”, докато дефилира за Victoria’s Secret. Направи го след като се появи на Седмицата на модата в Ню Йорк, като част от Savage x Fenty шоуто на Риана, което се превърна във viral продукция на Amazon. 

Междувременно, бившият мениджър продажби на бранда - Джан Сингър, се очаква да заеме ролята на CEO, след като досегашният Джон Мехас се отказва от позицията си вследствие на всичко, което се случи около бранда в последните две години. Дали многобройните промени не са резултат от натиска, който обществото упражнява върху модната индустрия? Имат ли бъдеще компаниите, които не влагат мисъл в устойчивостта и приобщаването във всяко едно отношение? 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA