Били Айлиш пред Vogue: "Така и не разбрах какво се очаква да направя"

В рамките на месец 18-годишната певица спечели пет награди "Грами" и позира за първата си корица на американския Vogue.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 04 февруари 2020

"Какво правило наруших? Правилото за правенето на класическа поп музика и обличането като момиче? Никога не съм казвала, че няма да го правя. Просто не го направих”, казва Били

Ако трябва да направим разделение на хората в съвременния свят, бихме могли да определим три типа личности - тези, които никога не са чували за Били Айлиш, тези, които я познават и обожават, както и тези, които я познават и ненавиждат. Броят на първите предстои значително да намалее, защото младата певица е лицето от мартенската корица на американския Vogue. Айлиш е заснела три различни корици за списанието, а в интервюто си за него, споделя любопитни детайли за публичния си образ, живота преди да стане звезда и начина, по който останалите я възприемат.

"През цялото време хората ме определят като нарушител на правилата. Казват, че съм анти-поп и какво ли още не. Поласкана съм, че си мислят това, къде обаче го направих? Какво правило наруших? Правилото за правенето на класическа поп музика и обличането като момиче? Никога не съм казвала, че няма да го правя. Просто не го направих”, разкрива изпълнителката, свикнала с имиджа, който успя да изгради през последните години. Същият този имидж обаче често изисква от Били да дава различни обяснения за това, което е или не е направила.

"Чудесно е, ако мога да накарам някой да се почувства по-свободен да прави това, което всъщност иска да направи, вместо това, което се очаква да направи", споделя изпълнителката на bad guy

"Може би хората ме възприемат като човек, който нарушава правилата, защото те самите чувстват, че трябва да ги спазват, а аз не го правя", споделя тя пред модната библия. „Чудесно е, ако мога да накарам някой да се почувства по-свободен да прави това, което всъщност иска да направи, вместо това, което се очаква да направи. Аз така и не разбрах какво се очаква да направя. Никой не ми го каза директно, затова направих каквото поисках."

В интервюто си за изданието Били разкри и немалко подробности за своя личен живот. Певицата, както и брат й - един от авторите на "bad guy”, не е ходила на училище и се е обучавала вкъщи. Това далеч не е попречило на двамата да постигнат успеха, за който мнозина мечтаят. Даже напротив: "Понякога просто исках да имам шкафче, да ходя на танци, но в мое собствено училище, за да не слушам учителя и да се смея в час.” И така, от разрушено правило към разрушено правило, имаме Били Айлиш, която спечели 5 награди "Грами” и само на 18 години получи първата си корица за американския Vogue. И това, ако не е успех!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA