ANTI Свети Валентин! Алтернативни идеи за влюбени

КАКВО ДА ПРАВИТЕ В ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ, АКО СТЕ НАСТРОЕНИ ПО-АЛТЕРНАТИВНО ПО ОТНОШЕНИЕ НА РОМАНТИКАТА?

Силвия Канин
Силвия Канин 14 февруари 2020

НАЕМЕТЕ СИ КИНО!
 

Да, това може би е най-романтичната идея в нашия списък. Ходенето на кино е любимо на всички, а представете си да имате цяла кинозала само за вас и вашия партньор или приятели. Оказва се, че да си наемеш цял салон не е толкова скъпо, колкото звучи. Разбира се, трябва да се насочите към по-бутикови кина, които предлагат тази услуга. Нашата представа за страхотно прекарване на 14 февруари включва пуканки и любим комедиен филм, но нека да не е романтичен, защото... нали все пак търсим алтернатива на клишетата.

ТУР ПО СЛЕДИТЕ НА ДЖАК ИЗКОРМВАЧА
 

Ако сте готови да планирате пътуване по повод празника на любовта, то нашето предложение може да ви допадне. Самолетните билети трябва да са за Лондон, а там отделете време за неочаквано интересния... The Original Terror Tour, който е създаден през 1982 година и основната му цел е да ни разходи по всички ключови места за не кой да е, а Джак Изкормвача. Един от най-известните серийни убийци с неизяснена самоличност вдъхновява тур, който струва само 10 паунда и се случва всяка вечер от седем часа местно време. Смразяващата разходкa продължава около два часа независимо от атмосферните условия. Самите организатори от www.jack-the-ripper-tour.com твърдят, че ефектът е най-силен при гъста мъгла.

РАЗХОДКА С КУЧЕТА
 

Лесно е да познаеш дали един човек е добър или не... като видиш отношението му към животните. Ние държим да сме от хората, които се усмихват на всяко коте и куче, което срещнем, и сме убедени, че е супер идея да не прекарвате Свети Валентин в мола в търсене на подарък за гаджето или сами вкъщи в отчаяние от самотата си, а да направите едно добро, като се включите в доброволните разходки на кучешките приюти. Такава се случва всеки уикенд в приюта в Долни Богров Animal Rescue Sofia. Част от страхотното занимание може да стане всеки, който обича животните и е готов да си играе с тях, да ги погали и поглези с внимание. Кой знае, може би така ще срещнете новия си домашен любимец?

НАПРАВЕТЕ СИ СЕРВИЗ
 

Занаятчийските занимания доказано носят спокойствие, карат ни да се разтоварим от стреса и провокират креативността ни. Ако до преди няколко години да ходиш на курс по грънчарство звучеше... too old school to be cool, днес всичко, което вкарва ръцете ни в режим на работа, е модерно. Така в търсене на дигиталния детокс, от който толкова имаме нужда, можем да направим свой сервиз от керамична чаша, чиния и купичка, например. В центъра на София има перфектното място за подобно занимание – mátzalo е студио, в което да създадеш своите керамични съдове, рисувайки върху тях. Там ти предоставят съдове, чаши, чинии, свещници и други, както и консумативи като бои и глазура. Можете да направите своя избор от 137 керамични модела и да рисувате върху тях с 47 различни цветове боя.

Месецът на любовта, така наричат февруари, който може да действа екстремно напрягащо за всички хора, чиято представа за това възпято от поетите чувство не се изчерпва до легло, отрупано с рози, бутилка скъпо шампанско и вечеря на свещи. Февруари е месецът на балоните с форма на сърца, на розичките по два лева от леген на улицата, на ресторантите с подредени маси само за по двама. И понеже смятаме, че на всеки здравомислещ човек би трябвало да му е писнало от клишетата на Свети Валентин, решихме да ви представим няколко алтернативни начина за посрещане на най-любовния празник. Те са подходящи за двойки, тройки, четворки, за приятелски компании и въобще за всички, които са готови да спукат всички сърцевидни балони по улиците и в онлайн пространството... 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA