Изкуство и феминизъм в новата татуировка на Майли Сайръс

Изпълнителката на "Mother's Daughter" представи новата си татуировка, която се настанява подходящо в дневния ред точно преди Деня на жената.

Нов ден, нова татуировка за Майли Сайръс. Провокативната певица представи последната си мастилена „придобивка" в Instagram и бързо привлече вниманието към себе си. Новата татуировка на Сайръс е вдъхновена от френския художник Анри Матис и известните му голи образи, съчетаващи изкуството и почитта към жените, която се настанява подходящо в дневния ред точно преди Международния ден на жената. Майли сподели кадъра в социалните мрежи с текст от песента "Dance Me to the End of Love" на Ленард Коен.

Авторът на татуировката също публикува своя снимка в профила си, добавяйки цитат от Матис: „Артистът никога не трябва да бъде затворник. Затворник? Артистът никога не трябва да бъде затворник на себе си, затворник на стила, затворник на репутацията, затворник на успеха и т.н." - Анри Матис. " Още от ерата на албума си Bangerz, Майли се бори да разбие статуквото в Холивуд и непрекъснато показва, че е истинска икона на феминизма, правеща всичко възможно, за да защитава своите позиции по отношение на женствеността. „Харесвам истинските хора, които живеят истински животи, защото се вдъхновявам от тях", споделя самата тя. Новата ѝ татуировка е последният пример, че Сайръс няма намерението да се съобразява със стереотипите и всичко онова, което се предполага, че трябва да прави.

Забавен факт: споменаването на прочутия художник и музиканта не е случайно. Матис е автор на корицата за книга на Коен, която също носи заглавието Dance Me to the End of Love.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA