Киара Ферани събра над 3 милиона евро в помощ на Италия

Италианската Instagram кралица обедини последователите си и за отрицателно време събра 3 615 880 евро в помощ на борбата с коронавируса.

Може да я наричате, както пожелаете - инфлуенсър, блогър, дигитален предприемач, това няма значение. Факт е, че Киара Ферани има 18 милиона последователи в Instagram. Именно там тя използва влиянието си, за да обедини света в подкрепа на продължаващата битка на Италия с коронавируса.

Според последните доклади в Италия вече има над 10 000 потвърдени заразени души, както и 631 смъртни случая, което подтиква Ферани и нейния съпруг да започнат страница в платформата "Go Fund Me”, за да помогнат за облекчаването на натиска върху италианската здравна система. Двойката коментира: „В този наистина труден за страната ни период можем да направим нещо, за да подкрепим нашата общност. Лекарите и учените вършат много важна работа и бихме искали да ги подкрепим. Поради тази причина, мислехме да помогнем на отделението за интензивно лечение в болницата Сан Рафаеле в Милано.” 

7465210

Киара и мъжът до нея са си поставили целта от 4 милиона евро, за да утроят броя на леглата в интензивните отделения. Досега 1 895 000 души са дарили общо 3 615 880 евро за каузата.

Киара не е единственото име, владеещо италианската модна индустрия, което допринесе с усилия в борбата срещу вируса. Освен че представи есенно-зимното си шоу в празна зала на Седмицата на модата в Милано, Джорджо Армани дари 1.43 милиона долара. Други брандове, които също се включиха със значителна финансова помощ, са Bvlgari, Dolce & Gabbana и Versace.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA