Доли Партън дарява 1 милион долара за откриване на ваксина срещу коронавируса

Кънтри звездата и наша любимка се включва в борбата с пандемията ... и скучаещите заради нея деца.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 април 2020

Доли Партън е сред последните знаменитости, които се включиха с щедро дарение в световната борба с коронавирусната пандемия. Кънтри изпълнителката и наша любимка дарява 1 милион долара за изследване на ваксина, която да помогне за справянето със заразата.  

Самата Доли сподели новината в своя официален Instagram акаунт: "Дългогодишният ми приятел д-р Наджи Абумрад, който се занимава с изследвания във Вандербилт от много години, ме информира, че постигат вълнуващ напредък в това изследване, посветено на лечението на коронавируса. Правя дарение от 1 милион долара за това проучване, искам да насърча хората, които могат да си го позволят, да правят дарения."

Абумрад работи в Института за инфекции, имунология и възпаление към болницата на университета "Вандербилт" в Нашвил, Тенеси. Двамата с Партън се сприятеляват преди шест години, след като певицата катастрофира в района и бива лекувана в болницата. Към момента Световната здравна организация споделя, че има 52 други фирми, разработващи потенциални ваксини срещу коронавируса.

доли партън

Заедно с щедрото си дарение, Партън се бори и на друг фронт в коронавирусната криза: отегчените деца. Тази вечер кънтри любимката ни ще реализира „Goodnight With Dolly", поредица от истории за лека нощ в YouTube, които имат за цел да занимаят иначе скучаещите деца, които също са подложени на социална изолация.

Харесваме Доли и аплодираме силно нейната постъпка! Кънтри звездата е на 75, а съвсем скоро заяви, че иска да се появи на корица на Playboy. Докато това се случи, ние се гмуркаме надълбоко в нейния живот и ви споделяме най-интересните моменти от него в априлския брой на GRAZIA, който вече е на пазара. 

Още теми от GRAZIA април: 

КУКЛАТА BARBIE БЕЗ КРАКА - МАДИСЪН ДИ РОЗАРИО

ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА НА СЕН ЛОРАН - БЕТИ КАТРУ

ХУДА КАТАН - ОТ ГРОЗНО ПАТЕ ДО BEAUTY МИЛИАРДЕР 

Търсете списанието във всички работещи обекти за продажба на преса, както и във веригите BILLA, Kaufland Bulgaria, METRO, CBA KOME и ФАНТАСТИКО, а също така и в по-големите вериги бензиностанции.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA