Анджелина Джоли защитава децата по време на пандемия

"За милиони деца в световен мащаб училищата са възможност, предлагаща временно оттегляне от насилие и експлоатация."

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 април 2020

Стана ясно, че децата може и да не са изложени на голям риск от коронавируса, но Анджелина Джоли избра да защити позицията на малчуганите в обществото, като разкри как те са реално уязвими по време на пандемията. 44-годишната носителка на "Оскар" написа специално есе за списание Time, в което постави акцент върху факта, че младите хора, които са жертва на домашно насилие, ще бъдат в опасност, докато продължава практикуването на социалната изолация.

анджелина джоли

"Изолирането на жертва от семейството и приятелите е добре известна тактика на контрол от страна на насилниците, което означава, че социалното дистанциране, необходимо за спиране на COVID-19, е това, което по невнимание ще подхрани прякото увеличаване на травмите при уязвимите деца", споделя Анджелина в статията си.

анджелина джоли

Наскоро Анджелина дари 1 милион долара на организацията No Kid Hungry, която подкрепя​​​ деца без достъп до ежедневно хранене заради спирането на ежеднвените училищни посещения. "За милиони деца и младежи в световен мащаб училищата са жизненоважна възможност, предлагаща защита или поне временно оттегляне от насилие, експлоатация и други трудни обстоятелства."

анджелина джоли

Анджелина помоли хората да се уверят, че децата „могат да се обадят на семейството или приятелите си, особено когато имаме опасения, че някой е уязвим". Бившата съпруга на Брад Пит и отявлена активистка завърши думите си с това, че абсолютно всички деца имат нужда от защита и грижи и е наша отговорност да им ги предоставим. 

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA