Шарлийз Терон дарява 1 милион долара за борбата с COVID-19

Носителката на "Оскар" обяви, че е готова да подпомогне фронтовите линии и жертвите на домашно насилие.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 април 2020

Шарлийз Терон е от онези холивудски знаменитости, които са известни с образа си на абсолютна кучка и за които всички казват, че не може да се разговаря с тях, защото самочувствието им е до небето и обратно. Няма как да сме категорично наясно какви са взаимоотношенията на актрисата в професионален и личен план, но тя със сигурност е един от най-известните активисти, които винаги работят в полза на останалите.

От днес Терон официално е в световната борба с коронавируса. Тя обяви, че дарява 1 милион долара за битката срещу заразата, като 50% от сумата на цялото дарение ще бъде използвана за нова кампания, която налага превантивни мерки спрямо домашното насилие.

Терон предоставя дарението чрез своята благотворителна фондация Charlize Theron Africa Outreach, за да подкрепи нуждаещите се по време на пандемията, която принуди хората да се самоизолират вкъщи. "По време на тази безпрецедентна глобална криза ни казват да се приютяваме в безопасността на домовете си, но какво, ако домовете ни не са безопасни? За милионите жени и деца по света, живеещи с насилника си, домът може да бъде опасен", споделя тя в изявление, публикувано в социалните мрежи. "Моят екип отделя 1 милион долара за ​​​​​подпомагане в борбата с COVID-19, като 500 000 щатски долара са специално предназначени за нашата кампания "Together For Her", подкрепяща жените, които са жертви на домашно насилие.

шарлийз терон

Призовавайки феновете да последват нейния пример и да дарят каквото могат, Шарлийз добавя: "Нашият сплотяващ вик е този: Моля, присъединете се към нас, като покажете на жените, преживели домашно насилие, че не са сами - ние сме зад тях, с тях, за тях, #TogetherForHer".

Терон не е единствената холивудска активистка, която изтъква необходимостта от защита на жертвите на домашно насилие по време на социалната изолация. Съвсем скоро Риана обедини сили с изпълнителния директор на Twitter Джак Дорси за дарение от 4.2 милиона долара, за да предостави на засегнатите подслон, храна и консултации.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA