Ирина Шейк, Хейли Бийбър и Джиджи Хадид ще дефилират за благотворителност

Денят е 1 май, а организаторът на виртуалното ревю е величествената Карин Ройтфелд. Save the date!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 април 2020

Карин Ройтфелд за пореден път се заема с нелеката задача да промени картината на модната индустрия - нещо необходимо, още повече по време на пандемия. Бившата главна редакторка на френския Vogue ще организира специално виртуално шоу, носещо името Fashion Unites, в което, разбира се, ще се включат всички големи имена като Ирина Шейк, Ашли Греъм, Карли Клос, Хейли Бийбър, Джоан Смолс, Ким Кардашиян Уест и Адриана Лима.

"Сблъсквайки се с времена на голяма несигурност, нашата подкрепа един за друг е по-важна от всякога"

Моделите ще носят творения от личните си гардероби, стилизирани дистанционно от Ройтфелд и нейния екип. „Сблъсквайки се с времена на голяма несигурност, нашата подкрепа един за друг е по-важна от всякога", споделя тя. "Възприемайки модата като творческия израз, чрез който да подкрепим здравето и безопасността на нашите глобални общности, се надяваме, че това шоу може да предложи малък момент на надежда, вдъхновение и оптимизъм."

Шоуто ще включва и специални послания към героите, които се борят на първа линия с разпространението на COVID-19, а сред дизайнерите, които вече са заявили категорично участието си в проекта, виждаме "големите" в лицето на Мария Грация Киури, Александър Уанг, Даян фон Фюрстенберг и Върджил Абло.

карин ройтфелд

Фондацията за изследвания на СПИН - amfAR, с която Ройтфелд има дългогодишна връзка, наскоро създаде Фонд за борба с COVID-19 - глобална инициатива за подпомагане в предоставянето на най-съвременни ресурси и най-добрите специалисти по заразни болести, които да открият лек срещу заразата. Всички, участващи в ревюто Fashion Unites, са направили лични дарения, за да стартират инициативата и да покажат, че въпреки враждебността, която може да дебне около модния подиум, когато стане дума за нещо сериозно, всички ние сме хора и трябва да правим добро.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA