Росарио Доусън на 41

Джейсън Люис и Росарио

Джейсън Люис и Росарио

Уил Смит и Росарио

Дани Бойл и Росарио

Венсан Касел и Росарио

Росарио с режисьора Робърт Родригес

С Куентин Тарантино и актрисите от "Death Proof"

Росарио Доусън и Кори Букър

Отбелязваме 41-ия рожден ден на тази любима, удивително красива и начетена жена с галерия от снимки и малко известни факти за звездата, която винаги стои далеч от радара на холивудските клюки.

Помним я още от 1995 г., когато направи дебюта си на голям екран във филма „Хлапета", разбунил духовете още с излизането си, за да остане сред емблемите на 90-те.

 

 

И още й завиждаме за връзката с актьора от "Сексът и града" Джейсън Люис (спомнете си за горещото гадже на Саманта!).

Майката на Росарио Доусън - Изабел, е писателка и певица с пуерторикански и кубински корени. Изабел ражда дъщеря си само на 16 години, а когато тя е на 1 година се омъжва за Грег Доусън, който я приема напълно и отглежда като собствено дете.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rosariodawson (@rosariodawson) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Доусън направи същото с Лола - момичето, което осинови през 2014 г. Осиновяването винаги е било част от семейния план на звездата. Още петгодишна, когато разбира, че е осиновена, тя казва на майка си, че също ще осинови дете.

 

 

Мултиталант

Освен актриса, Росарио е талантлива певица и танцьорка. Доказателство е ролята й на Мими във филмовата адаптация на мюзикъла Rent през 2005 г.

 

 

 

Защитник на позитивността към тялото

Доусън говори за позитивното отношение към тялото, години преди това да стане главна фиксация в социалните медии. През август 2011 г. пред списание Shape, тя споделя, че въпреки похвалите, които получава за загубените килограми покрай ролята на умиращата от СПИН наркоманка във вилма Rent, се чувства направо осакатена.

И винаги припомня на всички момичета, че „всичко е ретуширано… никой от нас не изглежда така".

 

 

 

 

Активно се занимава с филантропия

Работата на Доусън с The Lower Eastside Girls Club е добре известна, тъй като отдавна абсолютно доброволно й посвещава време и позиция. Тя е член на Съвета на директорите и активно се застъпва за клуба, който има за цел да бъде „сигурно убежище с програми в областта на изкуствата, науките, лидерството, предприемачеството и доброто здраве на подрастващите момичета."

През 2018 г. актрисата също участва в RESPECT! - кампания за прекратяване на домашното насилие.

 

 

 

Горещата афера на Росарио и Кори Букър

Актрисата и сенатора на Ню Джърси не крият връзката си. На кандидатурата му за президент на изборите през ноември 2020 демократите възлагат големи надежди за промяна на статуквото и политиката на Доналд Тръм, който Букър откровено и нееднократно критикува.

А ние нямаме никави съмнения, че тази невероятно красива, талантлива и завършена жена, не може да бъде засенчена от никой мъж.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rosariodawson (@rosariodawson) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA