Възможно ли е кралица Елизабет II да се откаже от трона?

За първи път в 67-годишното си управление кралицата на Великобритания оставя настрана всички свои публични ангажименти.

Коронавирусната пандемия наложи отлагането на всички големи събития в световен мащаб и предизвика всички нас да устоим на ситуацията от уюта на дома си. Абсолютно същото важи и за британското кралско семейство. Бъкингамският дворец обяви, че кралица Елизабет II ще остане зад стените на замъка Уиндзор за неопределено време, а всички нейни публични ангажименти се отлагат, докато ситуацията не утихне на територията на Обединеното кралство.

меган и бети

В числото на отменените публични ангажименти, влиза ежегодното празненство за рождения ден на Нейно Величество Trooping the Color, както и екстравагантните градински партита, организирани от нея и целият ѝ екип. Не се очаква 94-годишната глава на монархията да се върне към нормалния си график по-рано от есента, а в момента тя все още е в замъка Уиндзор заедно със съпруга си принц Филип, който ще навърши 99 години през юни.

Последният публичен ангажимент на кралицата беше службата за Деня на Общността на нациите в Уестминстърското абатство през март, която съвпадна с оттеглянето на принц Хари и Меган Маркъл от постовете им на "старши" членове на кралското семейство.

"Знаем, че коронавирусът няма да ни надвие", сподели Елизабет II по време на великденската си реч, като призова хората да не се отчайват от положението, а да гледат напред с позитивизъм. Това е първият път в 67-годишното ѝ управление, в който се случва тя да отсъства от ангажиментите си за повече от няколко седмици.

65

Недоброжелатели вече започнаха да коментират, че настоящата ситуация може да предизвика Нейно Величество да се оттегли от трона и да го предаде на принц Чарлз. Не вярваме, че има възможност абдикацията да се случи точно сега, вземайки предвид положителния ѝ призив, споменат по-горе, но няма как да бъдем сигурни. Предстои да разберем...

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA