Какво свързва принц Уилям и Кендал Дженър?

Не, няма да видим принц Уилям на подиума, нито пък Кендал в двореца Кенсингтън.

Не е изключено заглавието да ви е прозвучало странно, но ето, че открихме нещо общо между херцога на Кеймбридж и един от любимите ни супермодели. Двамата са сред знаменитостите, които напоследък обявиха публично позициите си спрямо психичното здраве и неговата важност за пълноценния живот на хората. 

"ОК е да не си ОК", споделя принц Уилям

Прекият наследник на британския престол разкри, че обединява сили с BBC за мащабен телевизионен проект, който носи заглавието "Футбол, принц Уилям и нашето ментално здраве". В ексклузивния проект, чиято премиера е на 28 май, Уилям ще разговаря с професионални футболсти за техните проблеми и триумфи по отношение на психичното здраве. "Не можеш да се срамуваш от менталното си здраве, трябва да си способен да го погледнеш в очите и да се справиш с това", споделя той в трейлъра, който и вие можете да изгледате по-горе. "Всичко се свежда до това да се чувстваш достатъчно уверен, за да кажеш, че нещата не са страхотни. ОК е да не си ОК."

56

Телевизионният проект е част от инициативата Heads Up, която Уилям стартира съвместно с Кейт и брат си Хари миналата година, няколко месеца преди официалното му оттегляне от британското кралско семейство.

"Никой не ми каза, че съм изпитвала безпокойство, докато преди три-четири години не започнаха паническите атаки", разкрива Кендал Дженър

Ето че обаче, че бъдещите управници на Великобритания далеч не са единствените, които се посвещават на психичното здраве както по време на пандемията, така и след нейния край.

Кендал Дженър сподели, че се заема да помогне на дизайнера Кенет Кол, за да повиши осведомеността по отношение на дейността на Коалицията за психично здраве, като разказа за личния си опит с паник атаките и тревожността. 

"Бях наистина много млада и си спомням, че имах чувството, че не мога да дишам. Отидох при мама и ѝ казах, че не мога да дишам и явно нещо не е наред", споделя супермоделът пред екипа на Good Morning America. "Тя, разбира се, ме заведе при куп лекари, само за да се увери, че физически всичко е наред. Никой не ми каза, че съм изпитвала безпокойство, докато преди три-четири години, не започнаха панически атаки."

кендал

"По време на модни ревюта бях наистина нервна. Още повече, когато познавах хората в публиката"

Дженър казва, че в дните, в които няма много неща за правене (доста често от март насам), е склонна да се тревожи, още повече с оглед на настоящата ситуация, но признава, че прави всичко възможно, за да не позволи това да се случи, най-вече с помощта на книги и медитация. Имайки предвид и професионалното поле, в което е избрала да се развива тя, не е изненада, че е имала проблеми с менталното си здраве. 

"По време на модни ревюта бях наистина нервна. Още повече, когато познавах хората в публиката. Сега нямам проблеми с това - всъщност съм се усъвършенствала толкова много, че ми харесва да знам кой е там и да надникна, за да видя кой е в публиката, преди да изляза." Това, както и всичко останало, според Дженър, изисква "малко време". Хубаво е да виждаме, че звездите се интересуват от нещата, за които доста хора се срамуват да говорят.

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA